Kerstboom gaat niet dood

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/05/2011 - 12:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kerstboom gaat niet dood

Ik heb begin december een kerstboom gekocht. een Abiesinfo-icon koreana om precies te zijn. Deze boom is zonder kluit geleverd.

Nadat ik er achter kwam dat ik geen standaard had heb ik de boom in een specie kuip gezet en deze met stuc kalk vast gezet (had ik toevallig nog een zak staan)

Nu staat de boom al sinds begin januari in weer en wind buiten in de tuin (in de kuip nog steeds) en heeft zelfs de hete zomerse dagen pal in de zon gestaan.

Nu was de top eruit gebroken en deze was na enkele dagen al, al zijn naalden kwijt. maar de boom staat zelfs tot op de dag van vandaag nog altijd mooi in zijn naalden met een mooie groene kleur.

Ik wil eigenlijk kijken of de abies weer wortel geschoten heeft (volgens hoveniers is dit niet mogelijk) maar ben bang dat wanneer ik hem uit de uitgeharde kalk haal dat de boom het niet meer overleeft.

Een andere theorie van mij is dat de bast van de Abies in direct contact staat met de kalk en op deze manier zijn vocht binnen krijgt. Echter zeker weten doe ik het niet.

En NEE het is geen kunstboom.

Heeft iemand een idee waarom de boom zelfs onder extreem warme en droge omstandigheden gewoon door blijft groeien? ik geef hem wel af en toe wat water in de kuip.

di, 03/05/2011 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

De boom teert nog op de voedingstoffen, die in stam en takken zitten. Hij gaat onherroepelijk dood, helaas.

di, 03/05/2011 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dezelfde boom die in een standaard stond bij mijn schoon ouders had al geen naalden meer toen het nieuwjaar was. ook de uitgebroken top was vrij snel van naalden ontdaan. Klopt het dat de boom nog wel water binnen krijgt?

Anders had er toch in mei geen naalden meer aangezeten? ook als ik tegen de draad in over de naalden strijk zitten ze gewoon nog vast. Ook heb ik het idee dat de boom uit begint te lopen op de uiteinden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag