kiezen van rhododendron soort

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/03/2009 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

kiezen van rhododendron soort

Wij willen een nieuwe rhododenron in onze stadstuin. De huidige doet het sinds 1 jaar opeens heel slecht. Hout van onderen en paar slappe blaadjes bovenaan. We vermoeden dat hij in de loop van de jaren te donker is komen te staan, door de schaduw van een prunusinfo-icon.

We zoeken een nieuwe rhododenron die beter tegen schaduw kan.
Liefst een lichtroze of rozerode. Hij mag 2 m hoog worden op den duur, maar niet hoger. Wie heeft een tip voor een soort?

Dank alvast!

za, 14/03/2009 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Rhododendroninfo-icon verdraagt diepe schaduw. Het probleem lijkt me eerder, dat de Prunusinfo-icon teveel vocht wegneemt.

zo, 15/03/2009 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een snelle reactie, dank!
De prunusinfo-icon staat wel 6 meter verderop en de grond lijkt niet te droog en niet te nat. Ik moet zeggen, het is best een probleem. De afgelopen 2 a 3 jaren zijn namelijk ook 2 grote seringen, een appelboom en een aantal ligusters (ijzersterk zou je zeggen), planten en bomen dus die er allemaal al jaren en jaren staan, dood gegaan. We tasten in het duister wat er aan de hand is. Ook een hovenier kan het niet zeggen. De planten die wel overleven (so far) zijn een spirea, een ribesinfo-icon, twee hortensia's en allerlei hederainfo-icon.

zo, 15/03/2009 - 00:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, als een hortensia nog leeft is er genoeg vocht beschikbaar, dus daar ligt het probleem niet.
Geen idee, wat er aan de hand is. Mogelijk is er iets veranderd in de grondwaterstand in uw omgeving?

zo, 15/03/2009 - 19:27
tuinprins

Zo op een afstand geoordeeld lijkt het alsof de planten het slachtoffer zijn geworden van een ziekte. Ik denk dan aan phytium, verwelkingsziekte en phytophtera. Zonder nader onderzoek blijft dit echter giswerk.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten