Kindje op moeders schoot

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/10/2011 - 14:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kindje op moeders schoot

Dag allemaal , mijn vraag is over Kindje op moeders schoot . Heb vandaag op TV in blokken , een uitleg gehoord waar de nieuwe plantjes op de bladeren van de plant groeien. Nu heb ik al jaren een plant die ik heb meegebracht uit Hongarije , waarvan de uitleg overeen komt met mijn plant. Voeg hier een foto bij van de plant. Op de volgende link was er nog géén foto beschikbaar. Hoop dat het deze plant is, Tolmieainfo-icon menziesii 'Taff's Gold'
https://tinyurl.com/yxdrmqcd
Als dit de plant is, laat me dan eens iets weten .
Groetjes,
Marc.

Kindje op moeders schoot
wo, 19/10/2011 - 21:34
mun

Wat het wel is weet ik niet, maar het is in ieder geval geen Tolmieainfo-icon menziesii.

wo, 19/10/2011 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt ... Blijkbaar weet niemand de naam van deze plant hé, zal misschien een nieuwe soort vetplant zijn, die nog niet bekend is.
Iedereen die deze plant al heeft gezien, weet er niets van af, nooit gezien, en zo ...
Marc.

wo, 19/10/2011 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is geen 'kindje op moeder's schoot', maar Bryophyllum daigremontianum.

Verwarring kan met nederlandse- of streeknamen gemakkelijk ontstaan. In Engeland, noemen ze deze plant 'mother of thousands'.

do, 20/10/2011 - 00:20
RdB

Niets nieuws aan, deze plant was 50jaar geleden ook al een bekende kamerplant. In het NL wordt hij ook wel broedblad genoemd.

Ruud

do, 20/10/2011 - 09:36
lousje

Ik heb dit plantje meer dan dertig jaar geleden gekregen onder de naam: Broedplantje In de kas vind ik regelmatig zaailingen in allerlei potten.Een paar jaar geleden heb ik eens aan iemand zaden gestuurd.Die had het plantje ergens in Duitsland zien staan in een historisch pand(ik meen het geboortehuis van Beethoven o.i.d.)Daar werd beweerd dat het plantje al ten tijde van deze historische figuur bekend was.

do, 20/10/2011 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eerst de twijfel van deze vraagsteller, dat toch niemand het weet, en nu de overweldige belangstelling naar het antwoord.
Een leesbevestiging zou hier op z'n plaats zijn!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag