Mazus reptans

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/04/2007 - 12:38
HIGEVELS

Mazus reptans

Enkele weken geleden zette ik een Mazusinfo-icon reptans in mijn rotstuintje, het bijhorende kaartje vermeldde "rotstuin". Gisteren zag ik in een tuincentrum dezelfde Mazus reptans in een vijverbak staan. Ik heb in diverse boeken en op internet gekeken, de meningen blijven verdeeld : rotsplant/moerasplant. Weet iemand uit ervaring of ik dit plantje nu in mijn droge rotstuin moet zetten of in mijn vijveromgeving?

di, 17/04/2007 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alles wat klein blijft heet in een tuincentrum rotsplant, alles wat tegen wat (tijdelijke) nattigheid heet vijverplant.

Mazusinfo-icon reptans blijft klein en is "dus" een rotsplant. De plant kan uitstekend tegen kortdurende zeer natte omstandigheden, dus geschikt voor vijveroever. Het 1 sluit het ander dus niet uit. Overigens ook in de rosttuin niet al te droog zetten.

ps, u kunt nog proberen wat oevr de ecologie te achterhalen, dat geeft meestal het beste inzicht wat voor een standplaats gewenst is.

Ruud

do, 19/04/2007 - 10:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het enige dat ik over de natuurlijke standplaats heb gevonden is dat de plant uit "natte berggebieden in Azié" komt. Hetgeen dus overeenkomt met zowel natte voeten als een natte standplaats in een rotstuin.

Ruud

zo, 22/04/2007 - 12:48
HIGEVELS

Bedankt voor uw reactie. Het plantje staat nu in een hoekje van de rotstuin, waar ik het apart kan gieten. Vermits het momenteel uitbundig bloemetjes krijgt en fris groen is, zal dat wel de goede behandeling zijn.

Onderwerp gesloten