mieren op onze planten helppppp

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/06/2003 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

mieren op onze planten helppppp

heeellllppp mijn vriend en ik hebben voor het eerst een tuin waar we best trots zijn. Maar de mieren verpesten deze trots enorm. ze gaan op de jonge groei zitten van een kammileplant en een vlinderstruik ook zitten er zwarte eitjes op de jonge bloei, we nemen aan dat die ook van de mieren af komen. We zijn al een rozenstruik verloren door de mieren wie helpt ons.... tevens stervens de planten van onderen af zodra die mieren erop komen hhheeelllppppp ! alvast bedankt

za, 07/06/2003 - 06:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo
Miereneitjes zijn wit en zitten onder de grond. Zwarte "eitjes" op de planten waar mieren op rondlopen zijn geen eitjes maar bladluizen.
Deze kun je bestrijden met een oplossing van water, zeep en spiritus. (zie elders op dit forum ) of met spruzit. Verkrijgbaar bij een tuincentrum of boerenbondwinkel.
Wiel

za, 07/06/2003 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je schijnt een verdelgingsmiddel speciaal voor mieren te hebben. En zet overal lokdoosjes neer. Uitkijken als je kleine kinderen hebt en nieuwsgierige huisdieren! Zijn het witte stipjes, die eitjes? Dan zijn het witte wolluis, maar het zijn zeker geen eitjes.
Suc6, wij hebben dit jaar ook voor het eerst een tuin, maar wat een ongedierte allemaal he? :(
Suc6!

zo, 08/06/2003 - 11:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, "ongedierte". In feite is het zo, dat alle dieren een beestjes een functie hebbenin de natuur. Nummer een wordt gegeten door nummer twee en die staat weer op de menulijst van nummer drie die op zijn beurt een lekker hapje vormt voor een vogel.
Op het moment dat wij onze tuin zo steriel mogelijk aanleggen komen de problemen. Door het weghalen van één schakel in de voedselketen, krijgen de onderligggende soorten de kans om zich explosief te vermeerderen.
Probeer de tuin dus een beetje natuurlijk te houden. Ruim niet gelijk dat ene afgevallen blaadje op. Maak je niet druk over die door rupsen opgevreten plant die toch in een vergeten hoekje staat. Maar geniet van de mooie vlinder die te voorschijn komt.

Wat ik wil zeggen is dat je moet genieten van de tuin met al z''n bewoners; planten en "ongedierte".
Pas op het moment dat het evenwicht verstoort wordt, grijp je in.

Wiel

do, 03/07/2003 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wiel,Hoe kom je er dan achter dat het evenwicht in je tuin verkeerd gaat ? Grtzz

Onderwerp gesloten