Mijn bamboe wordt dor!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/03/2003 - 16:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn bamboe wordt dor!

Hallo, ik heb vorig jaar een winterharde Bamboe gekocht ovor in mijn tuin. Hij staat in een plantenbak. Hij is de hele winter groen gebleven en sinds 2 weken is hij bruin en dor. Nu weet ik dat de Bamboe wel wat dor kan worden. Mijn vraag is of hij nu niet dood gaat en of het in de zomer weer groen kleurt?

zo, 16/03/2003 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem is denk ik hetzelfde als bij al mijn bamboes(en helaas ook andere groenblijvende planten) ; het is even mooi warm en zonnig geweest, daardoor is de sapstroom op gang gekomen....daarna is er toch behoorlijk strenge nachtvorst overheen gegaan. Mijn bamboes zagen er uit om te huilen, maar een aantal is al aan het herstellen, oa een hele dure Fargesiainfo-icon soort...dus geen paniek!

zo, 06/04/2003 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb problemen met mijn bamboeplant. Bij mij staat hij(of is het een zij) in het perk als afscheiding naar het achterste stukje van onze tuin. Mijn bamboe, inmiddels weet ik dat het een Phyllostachysinfo-icon aurea is, heb ik in februari laten overplanten vanuit de volle grond, naar een bak,omdat de wortels mijn hele tuin doorgingen. Inmiddels zijn de bladeren van deze bamboe helemaal dor en geel geworden. Ik vraag me ook af of dit nog wel goed komt. Tot nu toe bleef hij ook in de winter bijna helemaal groen. Wat denken jullie, is er nog een kans dat hij weer groen wordt?

wo, 28/04/2004 - 12:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb bamboe in grote potten op het dakterras. In het voorjaar worden ze altijd even geel, maar daarna zijn ze de hele zomer, najaar en winter weer groen. Als ik ze tenminste water geef...

Weet iemand of je ze bij kunt mesten, want ze worden steeds kaler.

di, 01/03/2005 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

ook ik heb een sinundinaria ofzoiets, in ieder geval een bamboe die ik in oktober geplant heb, goed aangeslagen is en nu langzaam maar zeker steeds minder groen en alsmaar dorder wordt.
Wie kan mij helpen en vertellen wat voor noodmaatregel ik moet treffen. Hij stond prachtig langs een lange muur. Help!

Onderwerp gesloten