monnikskap verwelkt

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/06/2008 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

monnikskap verwelkt

Ik heb vorig najaar een monnikskap in de kruidentuin geplant (ja, ik weet dat de plant giftig is dus zal er geen thee van trekken!). In het voorjaar kwam die heel goed uit en kreeg een viertal stengels die goed opschoten.
Op het moment dat de eerste stengel juist knop begon te vormen is de bloem beginnen verwelken, en nu hangt die er al redelijk slap bij.
Nochtans heb ik in droge(re) periodes de grond altijd vochtig gehouden! verder zie ik ook geen tekenen van ziekte op de plant zelf: de uiteinden van de gekartelde bladeren worden lichtbruin en de plant verwelkt.
De plant staat tussen rozemarijn, salie, thijm, dille, marjolijn, bieslook, paarse basilicum, munt en pepermunt.
Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn?

ma, 16/06/2008 - 13:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb geen antwoord op uw vraag maar ik heb een vraag aan u.
Kort geleden ontdekte ik dat wij een blauwe monnikskap plant in de tuin hebben staan, zonder dat wij deze gepoot hebben. ( de plant is trouwens 1.55m hoog, dit is hoger dan wikipedia denkt dat de planten worden)
Nu blijkt ook dat de plant nog niet officieel geplaatst is op de Nederlandse lijst met planten, wel willen ze de plant in 2011 op de lijst zetten maar dan zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden, weet u hier iets van?

Onderstaande is de link waar u deze informatie kunt vinden, mocht u dit interessant vind.
https://tinyurl.com/y6j3u3tn

Graag hoor ik van u,

Met vriendelijke groet,

Mevrouw Nijboer

Onderwerp gesloten