mugwerende (hang)planten?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/02/2010 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

mugwerende (hang)planten?

Hallo,

Ik ben op zoek naar wat meer informatie over mugwerende planten.

Ik heb een paard welke allergisch is voor een bepaald soort muggen, daardoor heb ik bedacht naast zijn stal een hanging basket te hangen met hierin een mugwerende plant. Ik ben dus op zoek naar een plant die absoluut niet giftig mag zijn, en bij voorkeur een hangplant.
Bestaat 'dé' plant voor mij?

alvast bedankt voor de moeite!

za, 27/02/2010 - 18:19
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat de meeste van die verhalen over muggenwerende planten ( citroengeranium, vlierstruik enz.) bakerpraat zijn evenals al die zoemertjes en electrische verstuivertjes.
Het enige middel dat enigzins muggen afweert is citronella, de olie uit bepaalde grassoorten.Het is niet zo duur en bij de drogist verkrijgbaar.Daar zou je je paard mogelijk mee kunnen inwrijven.Dat zou dan ook de muggen weren als het paard buiten loopt, want je kunt hem toch moeilijk een citroengeranium aan zijn staart binden.

di, 02/03/2010 - 10:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Je zou kunnen denken aan lavendel, rozemarijn, peprmunt, eucalyptusinfo-icon os kattenkruid. Misschien een combinatie. Of het 100% afdoende is, weet ik niet, maar het valt te proberen.

Met vr. groet,
S.Ruiter
https://tinyurl.com/y55ywdn2

di, 02/03/2010 - 10:35
birdwatcher

gaat het hier om muggen dwz muskieten of om vliegen zoals regendaas
groet Dirk.

di, 02/03/2010 - 18:47
Mosmanneke

Een tak met bladeren van de walnoot zou ook muggen verdrijven.

di, 02/03/2010 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Het gaat echt om muggetjes, maar wanneer een plant ook tevens grotere vliegensoorten afschrikt is dat natuurlijk '2 vliegen in 1 klap' ;) (voor de grotere vliegen hebben we een 'plaktouw' boven de stallen hangen, dus we hebben hier al erg weinig last van).

eucalyptusinfo-icon is dus ook een plant die muggen afstoot? Deze zijn bij mijn weten toch giftig? (ik weet dat de bomen erg giftig zijn en dat alleen koala's deze kunnen eten). Opzich wel erg interessant omdat ik ook een paard bezit met luchtweg problemen en dat mogelijk dan ook een positieve invloed kan hebben.
evt zou ik zo'n plant ook nog tegenover de stallen kunnen zetten, op plm. 2 meter van de luiken, dus daar kunnen ze niet bij.

do, 04/03/2010 - 10:25
monet

Kruiden zoals lavendel en rozemarijn trekken wel bijen en andere insecten aan. Dus misschien toch ook niet te dicht bij je paard zetten?

Onderwerp gesloten