Nectarineboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/06/2012 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nectarineboom

Mijn schoonvader heeft in een kas een nectarineboom staan. Deze staat geleid langs de buitengevel. Aan de ene kant staat een pruim welke het goed doet en aan de andere kant een perzik. De nectarineboom heeft nu al een aantal jaar achter elkaar dat vruchten goed gezet worden, maar dat de boom op een gegeven moment lang voordat de vruchten rijp zijn de vruchten laat vallen. Ook met de perzik zijn er al een aantal jaar problemen, bij de perzik is het zo dat de vruchten dan bijna rijp zijn en bij de pit al een soort van beurs worden en de boom deze dan ook al voortijdig laat vallen. Weet iemand wat met deze bomen aan de hand is en wat hieraan gedaan kan worden?

Bij voorbaat dank voor uw reactie

wo, 27/06/2012 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan voorkomen dat de vruchten scheuren doordat de grond te nat is.

wo, 27/06/2012 - 11:17
JHB65

Zover ik het probleem aan de hand van uw beschrijving kan volgen, dan is er gewoonweg niets aan de hand met de nectarineboom.
Elke soort nectarineboom volgt gewoonweg zijn eigen natuurlijke ritme.
Verplaats uzelf in de natuurlijke oorspronkelijke habitat van de nectarineboom danwel perzikenboom. Volg het ritme van de seizoenen. In welke maandperiode bloeit de boom? Hoeveel warmte-uren en lichturen heeft een nectarine nodig om te rijpen in zijn natuurlijke habitat.
Mocht de rustperiode van de boom intreden a.g.v. koelere en langer donkere nachten, dan is het pech voor de vruchten die nog niet rijp zijn. De natuur laat zich niet dwingen, maar we kunnen sommige planten wel voor de gek houden door....tijdig extra (zonne)warmte en/of (zonne)licht te geven.

wo, 27/06/2012 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alvast tot zover hartelijk dank voor de informatie. Ik ga deze doorspelen aan mijn schoonvader. Maar als er nog meer mensen informatie hebben.... graag...

Onderwerp gesloten