niet kieskeurige witte vlieg

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/06/2007 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

niet kieskeurige witte vlieg

hallo, er worden vaker vragen gesteld over de irritante witte vliegjes. ik heb ze ook in de tuin. heb er inmiddels meerdere keren tegen gespoten, maar de beestjes gaan van de ene naar de andere plant en van de voor- naar de achterkant van de tuin. is dit normaal? moet ik uit voorzorg alle planten besproeien? ben er niet blij mee. (ze zitten o.a. in vlinderstruik, sering, hebeinfo-icon, lieve vrouwe bs, clematisinfo-icon etc etc)

zo, 03/06/2007 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wllicht helpt juist stoppen met spuiten beter. Dan krijgen de sluipwespen tenminste de kans de plaag aan te vallen en op te ruimen. Gun ze wel even tijd. Spuiten tegen Witte vlieg is buiten niet nodig, dat doe je alleen in de kas (of eventueel binnen maar ook daar komt de Witte vlieg zelden massaal voor). Overigens wordt tegen Witte vlieg ook in kassen niet meer gespoten, men beperkt zich tot het uitzetten vande sluipwespjes.

Ruud

ma, 04/06/2007 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok bedankt. ik hoop dat de sluipwespen zich snel melden. het spuiten heeft in eerste instantie wel een goed effect maar een natuurlijke oplossing is fraaier idd.

Onderwerp gesloten