niet willen bloeien??

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/08/2003 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

niet willen bloeien??

Ik heb in m`n tuin 4 zogenaamde fluwelen bomen staan 2 verschilende
maar wat ik ook doe ze willen maar niet bloeien ze hebben mij verteld dat er een soort van kaarsjes in moesten komen maar ik wacht al een jaar maar er gebeurd niets wel groeien ze de pan uit een is al een meter of 3 hoog maar geen bloemen(kaarsjes) dat zelfde heb ik met m`n blauwe regen die staat nu voor het 3e jaar en ook daar komen geen bloemen in wie geeft mij raad?

ma, 18/08/2003 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fluweelbomen weet ik alleen te vertellen dat ze prachtig zijn het negatieve ervan hebben wij dus ondervonden dat er overal opschot kwam .
Wat de blauw regen betreft die staat nu weer bij mij in bloei. Mijn bloemist heeft me verteld dat als de plant niet bloeide ik hem de andere kant op moest draaien. Dus groeit hij nu rechtsom dat moet je hem links omleiden.
Ook schijnt er verschil te zijn in niet geent en geent. De geenten bloeien eerder. Ik denk echter dat je wel meer reacties zult krijgen. In elk geval succes.

di, 19/08/2003 - 15:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon effe de linkjes

www.xs4all.nl/~tbent/blad_1.jpg
www.xs4all.nl/~tbent/boom_1.jpg
www.xs4all.nl/~tbent/stek_1.jpg

in Internet Explorer plakken :)

Anoniem:
10/08/03 Deze boom is een fluweelboom. Lat.naam: Rhusinfo-icon Typhina L. 'Dissecta'
Komen in de zomer rode zaadbollen aan. De boom heeft een nadeel: ontzettend veel wortelopslag na een aantal jaren.

10/08/03 Heb bij google nog wat info gevonden:

Fluweelboom, Rhus typhina

De Fluweelboom dankt zijn naam aan de krachtige, roodbruin behaarde, eenjarige twijgen, waaraan de groene, geveerde bladeren verschijnen. Deze kleine boom wordt minstens even vaak Azijnboom genoemd, naar het geelachtige sap dat bij aansnijding uit het rood gekleurde merg vloeit..
In zijn natuurlijk woongebied groeit de fluweelboom vooral op droge, steenachtige hellingen met veel kalk in de bodem, maar in cultuur neemt hij met elke vruchtbare bodem genoegen. Van vervuilde lucht heeft de boom weinig last.

Wiel
Anoniem:
10/08/03 Nog meer info:

Azijnboom, fluweelboom en sumak zijn synoniemen voor het geslacht Rhus. In ons land wordt Rhus een flinke struik tot kleine boom. Een hoogte van viereneenhalve meter bij een breedte van drieëneenhalve meter is geen uitzondering. Een azijnboom groeit op vrijwel alle grondsoorten, maar een licht humeuze grond heeft de voorkeur. Het enige nare van de azijnboom zijn ongetwijfeld de worteluitlopers.

Rhus typhina (fluweelboom) heeft in de zomer groenachtig gele bloemen in kaarsvormige pluimen
Rhus is een groot geslacht met struiken, bomen en klimplanten. De groep bestaat uit wel meer dan tweehonderd soorten. Het geslacht behoort tot de Anacardiaceaeinfo-icon (pruikenboomfamilie). Enkele soorten veroorzaken allergische reacties op de huid. Deze groep is inmiddels in een eigen familie ondergebracht (Toxicodendron). De soorten Rhus die hier worden beschreven veroorzaken geen allergie, tenzij iemand gevoelig is voor hooikoorts, dan is het beter geen Rhus aan te planten. Desondanks is het aan te bevelen bij snoeiwerkzaamheden de handen te beschermen met handschoenen. Rhus glabra en Rhus typhina en hun variëteiten worden in ons land het meeste gebruikt. Beide soorten zijn afkomstig uit Noord-Amerika. Daar groeien ze in rotsachtige, zanderige gebieden en op opengevallen plaatsen in het bos.
Rhus kan op den duur problemen geven door de vele worteluitlopers. De uitlopers kunnen tot op een afstand van vijf tot zes meter plotseling in de eigen of buurtuin opduiken. Aan verhardingen of muren veroorzaakt Rhus geen schade. Verwijder worteluitlopers zo snel mogelijk.

Onderwerp gesloten