nieuw hier

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/08/2009 - 20:26
monique217

nieuw hier

Hallo,
Ik ben Monique en ik ben nieuw hier! Ik heb eens even rondgesnuffeld en ik vind het een bijzonder interessant forum.
Ik ben een beginner in de tuin en heb eigenlijk meteen een paar vraagjes.

Ik heb een amerikaanse sering gestekt. Nu staat het in stekpoeder maar wanneer weet ik nu of er wortels aan zitten en ze dus over kunnen geplant?
Staat daar een bepaalde tijd voor?

Ik wil komend jaar zelf wat gaan zaaien voor het eerst. Nu hoor en lees ik dat niet alles even makkelijk te zaaien is, zeker niet voor een beginner. Welke bloemen kan ik zelf makkelijk zaaien?

Ik heb cacaodoppen in de tuin en ik zag net dat het onderaan wat begint te schimmelen. Lijkt me niet goed voor de planten? Of kan het geen kwaad?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
gr Monique

ma, 24/08/2009 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welkom Monique!
De stekjes van Ceanothusinfo-icon doen er best lang over voor ze wortelen. Trek er af en toe gewoon 1 uit, om te zien of er al wortels zijn.

Over zelf zaaien: lees eens hier:
https://tinyurl.com/y6ctfkzd

Cacaodoppen: is de laag erg dik, dan kan er schimmelvorming optreden. Af en toe omharken, doet de onderste laag ook drogen. Het kan geen kwaad voor de planten.
Succes!

ma, 24/08/2009 - 23:27
monique217

Fijn zeg zo'n snelle reactie.
Dank je wel voor je antwoorden. Ik zal de doppen ff omschoffelen. Ik ben allang blij dat het geen kwaad kan.
Het ziet er wel mooi uit vind ik maar ik dacht later dat het helemaal niet zo handig is, er staan ook een aantal zichzelf zaaiende planten in en dat schiet niet op met doppen natuurlijk.

di, 25/08/2009 - 03:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een aantal jaren terug, heb ik ze ook eens geprobeerd in m'n tuin, maar ben er ook op teruggekomen. De merels spitten voortdurend de doppen door, zodat er soms meer op de paden ligt, dan in de borders. De schimmelvorming kwam mij ook bekend voor.

di, 25/08/2009 - 12:02
monique217

Ik moet zeggen dat de merels zich niet bemoeien met de doppen. Ik had ze ook met name gestrooid omdat mijn kat het vreselijk grappig vind om bollen op te graven hahaha en doppen vinden katten niet zo leuk dus hebben mijn bollen nog enige kans van overleven

Onderwerp gesloten