welke bananenplant soort?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/08/2009 - 21:28
palmfanatico

welke bananenplant soort?

Hallo allemaal,
Ik heb vorig jaar 3 musa basjoo (op kaartje stond musa basjoo) gekocht. 1tje kunnen overwinteren in huis, de rest doodgevroren. Dit jaar heb ik weer 3 musa basjoo gekocht alleen merk ik een groot verschil met de planten van nu en die ene die ik van vorig jaar overhad gehouden, (kwa groei snelheid, kwa blad en vorm). de bladeren voelen van de rechter plant op foto ietsje dikker en ze hebben en licht roze streep onderop de bladstengel. De stam heeft ook iets van een wit fluweel achtigs. En de rechter groeit veel sneller (hij was de helft kleiner dan de linker plant, en nu zelfs bijna groter). kan iemand mij mischien vertellen welke soorten ik heb? of dat ik me gewoon vergis en dat het allebei musa basjoo zijn. Ik kom er zelf niet achter..
bedankt!

groetjes Marco

welke bananenplant soort?
ma, 24/08/2009 - 21:33
palmfanatico

Hier zie je dat bij deze (de rechter plant van de hoofd foto) de bladstengels geen rafels hebben en dat ze echt strak om de stam groeien, je ziet ook wat van dat witte fluweel achtige op de stam, plus de roze streep onder bij de bladsteel. De bladeren hebben overigens geen rode kleur of strepen, ze zijn egaal groen.

welke bananenplant soort?
ma, 24/08/2009 - 21:23
palmfanatico

deze heeft meer gerafelde blad stengels en wat zwarte vlekken, de bladeren van deze staan ook meer gebogen, terwijl de andere meer recht opstaande bladeren heeft.

welke bananenplant soort?
do, 27/08/2009 - 21:02
etna

volgens mij is de linker banaan een musa basjoo.dat is zeker
en de rechter banaan is een ensete claucum.(sneeuwbanaan)
als de stam wit blauw is. in de bladstengels zit ook soms een roze schijn

Onderwerp gesloten