Oleander Nerium

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/10/2020 - 11:35
sanneke

Oleander Nerium

Hoi,

Moet mijn Oleander Nerium naar binnen in de winter, ik heb wel een vorstvrije garage met groot raam, of mag hij gewoon buiten blijven staan in zijn pot ? Ik heb hem pas van dit jaar, maar hij is al een mooi exemplaar.

Groetjes

Sanneke

do, 01/10/2020 - 13:19
peterplant

De Nerium oleander is niet winterhard. Winterhard mag je een plant noemen als ze zonder bescherming 10 graden vorst kan verdragen. Zaken als standplaats, woonplaats, grondsoort spelen ook een belangrijke rol.

De Nerium kan ongeveer 5 of 6 graden vorst verdragen. Dus is ze niet winterhard. De afgelopen 4 winters hebben we nauwelijks vorst gehad en hebben bijna alle oleanders de winter overleefd. Maar daarmee is ze dus niet winterhard. Je moet dus de minimum temperaturen en de gaten houden en actie ondernemen als bepaalde temperaturen worden bereikt . 

do, 01/10/2020 - 14:46
sanneke

oke, super bedankt

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag