Onbekende Plant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/08/2003 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onbekende Plant

beste allemaal,

ik heb in mijn tuin een plant staan en weet de naam niet (zowel Latijns als de Nederlandse).
Het blad lijkt sprekend op de Amerikaanse Eik en toen de plant opkwam kwam er 1 knop in. Dit werd een witte bloem van ongeveer 10/15 cm. Na een dag of 2 stierf deze af en sloot de bloem waarna deze een bolletje werd. Na verloop van tijd, een dag of 10, was deze bol voorzien van stekels en was groen van kleur, ongeveer 5cm doorsnee. Hierna ging de plant vertakken en kwamen er her en der dezelfde bloemen, en daarna dus ook de bollen (wellicht zaadbollen). Inmiddels zitter er zo'n 8 bollen al op de plant en zijn er meerdere knoppen aanwezig wat weer bloemen en bollen worden. Kent iemand deze plant en de naam ?

vr, 22/08/2003 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

zo te horen lijkt het een beetje op een kalebas.

vr, 22/08/2003 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vermoed dat het een datura is;de hele plant,maar in het bijzonder de zaden zijn zeer giftig.luut

za, 23/08/2003 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad Luut, deze plant wordt in het Nederlands doornappel genoemd, supergiftig

za, 23/08/2003 - 11:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ze werden vroeger gebruikt in heksenzalven en toverelixers. Intussen zijn deze kruiden in populariteit voorbijgestreefd door hennep en kaalkopjes. Het merkwaardige is dat die verboden zijn, terwijl de gevaarlijke doornappel en het bilzekruid vrij gebruikt kunnen worden. Het gebruik van doornappel is behoorlijk riskant. Vooral bij een te hoge dosering -en die heb je al gauw !- kunnen krankzinnigheid, bewusteloosheid en zelfs de dood het gevolg zijn. Wij hebben zelf vrij uitgebreid geëxperimenteerd met doornappel, bilzekruid en alruin, maar het gebeurt maar zelden dat je er een prettige ervaring mee hebt, wat niet wegneemt dat het soms leerzaam kan zijn.

Mocht je deze planten toch willen proberen; je kunt alle delen van doornappel en bilzekruid eten, als thee drinken of gedroogd roken. Tien zaadjes waarop je kauwt of thee van wat blaadjes brengen je al snel naar een schimmenrijk van gnomen en spinnekoppen. Roken is het veiligst, maar ook dat geeft een zeer zware trip.

De lichamelijke effecten zijn vrij snel waarneembaar; een kurkdroge strot, een merkwaardig soort "blindheid", waarbij bijvoorbeeld letters als vlooien over een bedrukte bladzijde springen. Niet lang daarna beginnen zeer zware hallucinaties. Deze kunnen dagenlang aanhouden, hoewel het effect van een kleine dosis meestal binnen een dag weer verdwijnt. Je betreed een schemerige wereld, die sterk doet denken aan de sprookjes van Grimm en aan griezelverhalen. De werking is bovendien zo sterk dat je al snel vergeet dat je iets hebt ingenomen. Je gaat helemaal op in het schimmenrijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag