onbekende reaktie.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/09/2012 - 02:51
Bartels

onbekende reaktie.

In maart j.l heb ik mijn vrouw een bos rozen gegeven. Na ongeveer 14 dagen waren ze uitgebloeid op de vaas, op 1 na, die , alhoewel de bloem er droog uitzag, er verder nog goed bij stond. Deze heb ik op een andere vaas gezet De bloem bleef week na week hetzelfde, alleen na ongeveer 4 maanden zag ik onder aan de stengel wortelvorming.(?) Na nog enkele weken ontwikkelde zich er een echt wortelstelsel. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb de tak, waaraan redelijk frisse bladeren en een droge, maar goed uitziende bloem, zaten, in een pot opgepot. Nu maar kijken wat het wordt. Dus niks met enten, occuleren of wat voor moeilijke methodes. Gewoon op een vaas met water.
Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja, wil diegene die ervaring met mij delen?
Alvast bedankt Bartels

ma, 03/09/2012 - 10:37
GreenConnection

Voor de teelt van snijrozen op steenwol, wordt heel veel gebruik gemaakt van de stekmethode. De planten gaan niet lang mee, maar dat is ook niet de bedoeling bij deze productie.
Vaak zijn dit cultivars die niet aan ons klimaat gewend zijn, maar alleen in de kas geteeld kunnen worden.
Onder gunstige omstandigheden krijgt zo'n snijroos in de vaas wortels, hetgeen hier het geval was.

ma, 03/09/2012 - 13:22
WiPe

Ik heb in een ver verleden puur voor mijn plezier, wel eens rozen vermeerderd met zomerstek. Dat lukte wonderwel. Het verbaast me een beetje dat dat lukt met een bloeiende 'stek'. Bovendien riskeer je op deze manier dat de tak eerder gaat rotten of schimmelen dat wortel vormen. Maar het kan dus.

Onderwerp gesloten