onkruid in gazon herkennen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/04/2011 - 22:20
java-01

onkruid in gazon herkennen

Ik heb onkruid in mijn gazon , en zou graag willen weten om welk onkruid het hier precies gaat zodat ik het gericht kan gaan bestrijden.
Zie foto. Suggesties om het onkruid effectief te bestrijden zijn ook welkom.

onkruid in gazon herkennen
ma, 04/04/2011 - 23:07
KRISTOFD

Onkruidbestrijders voor gazon bestrijden enkel tweezaadlobbigen alle éénzaadlobbige blijven staan. Op de foto is duidelijk te zien dat uw gras weinig of geen meststof krijgt(arme en zure grond(mossen). Ik zou het gazon behandelen met een onkruidbestrijder en eventueel een mosbestrijder en daarna eens goed bemesten en bekalken en eventueel eens verticuteren en een herinzaai doen met wat graszaad, na 2 weken zal je al een duidelijke verbetering zien.

ma, 04/04/2011 - 23:39
java-01

Beste , bedankt voor de reactie. Echter, ik bemest dit gazon al enkele jaren met kunstmest. Afgelopen jaar heb ik koemestkorrels gebruikt. Daarnaast 2 a 3 x per jaar kalk.Het mos wordt wel minder zodra er meer zon is.
Ik ben woonachtig in de buurt van een bos. Hierdoor waait er natuurlijk van alles over.Ik zou graag willen weten om welk onkruid het hier precies gaat.

ma, 04/04/2011 - 23:44
java-01

Op de foto is een close-up te zien van het onkruid. Gelukkig heb ik ook betere delen gazon. Ik heb het betreffende onkruid enkele weken geleden bespoten met onkruidbestrijder voor gazon, maar helaas zonder resulaat.
Aangezien het zich al aardig verspeid heeft is handmatig verwijderen ook geen optie.

di, 05/04/2011 - 00:15
RdB

Lijkt mij een Ereprijs, geeft in dat geval kleine, maar erg lieflijke, blauwe bloempjes. Persoonlijk vind ik ze veel te mooi om te bestrijden, maar ik prefereer dan ook een mos-en-onkruidveldje boven zo'n saai biljartkleed (Crocus is nu uitgebloeid, Kievitsbloem en Narcis bloeit, straks primulainfo-icon, gevolgd door o.a. Boterbloem en Paardenbloem en het hele jaar wolken Madeliefjes!)

Ruud

di, 05/04/2011 - 09:50
KRISTOFD

ik denk als je aan de rand van een bos woont, dat je er u zal bij moeten neerleggen dat er wel altijd onkruid en mos in uw gazon zal aanwezig zijn. koemestkorrels is geen afdoende voeding voor een gazon koop liever
een organische mest met een NPK verhouding van 12/5/5/ 3 magnesium deze zijn traagwerkend. Zoals Ruud al zei bepaalde onkruiden zoals bvb madeliefjes kunnen soms mooi zijn, hoewel ik liever een mooi onkruid en mosvrij gazon zie
het onkruid doet me denken aan een soort levermos en die kan je inderdaad met een onkruidbestrijder voor gazon moeilijk vernietigen maar ja
ik ben geen specialist in onkruiden.

di, 05/04/2011 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit onkruid lijkt mij Klimopbladereprijs.Dat is een veronicasoort met hele kleine blauwige bloempjes.

di, 05/04/2011 - 14:43
lousje

Het lijkt mij ook ereprijs. Er is maar zo weinig echt blauw in de bloemenwereld(de meeste zgn. blauwe bloemen zijn in werkelijkheid paars) en dit is er eentje van.Ik heb het meerdere malen in mijn grasveld geprobeerd.Maar helaas verdwijnt het steeds.

wo, 06/04/2011 - 21:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals al iemand anders al opmerkte, gebruik biologische meststoffen.
Kunstmesten zijn leuk om snel een groei te zien maar zijn niet zo fijn voor het bodemleven. Als je biologische mest gebruikt zal het bodemleven gestimuleerd worden wat een beter en mooier gazon tot gevolg heeft.

Alexander

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag