Op welke manieren kun je jouw tuin beschermen?

Je bent trots op je tuin. Dat is waarschijnlijk niet zonder reden. Je hebt bijvoorbeeld je best gedaan om hier diverse mooie plantjes te laten groeien. Logischerwijs wil je er voor zorgen dat dit alles er mooi uit blijft zien. Toch zijn er een hoop bedreigingen voor jouw tuin. Factoren van buitenaf of van diep in de grond kunnen de harmonie binnen jouw tuin bedreigen. Gelukkig zijn er meerdere stappen die je kunt ondernemen om jouw tuin te beschermen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan bijvoorbeeld een borderrand. Deze en andere soorten bescherming voor jouw tuin komen in deze blog aan bod.

Worteldoek
Een worteldoek staat ook wel bekend als een anti-worteldoek. Om diverse redenen kun je hier gebruik van maken. Een reden waarom veel mensen hiervoor kiezen, is het tegen gaan van onkruid in de tuin. Onkruid is één van de grootste stoorfactoren binnen een tuin. Niet alleen ziet de tuin er minder goed uit, maar het is ook iets wat je bezig houdt. Zo gauw als je onkruid ziet, heb je weer een klusje er bij dat je moet doen. Een worteldoek gaat de groei van onkruid tegen. Maar dit is niet de enige reden om voor een worteldoek te kiezen.

Een andere reden om voor een worteldoek te kiezen, is het feit dat het een solide fundament kan vormen als je grind, boomschors of stenen gaat aanleggen. Dankzij dit doek is er meer stevigheid. Bovendien maakt dit het ook eenvoudiger om de grindlaag of de steenlaag later weg te halen. Een worteldoek kan ook als een fundering dienen als je kiest voor bestrating. Het soort bestrating maakt hierbij niet uit, je kunt bijvoorbeeld ook voor sierbestrating kiezen. Ook in dit geval zorgt het worteldoek voor een steviger en stabieler geheel. Worteldoeken kunnen ook toegepast worden onder vlonders. Ook hieronder wil je niet te maken krijgen met de groei van onkruid.

Borderrand
Een andere vorm van bescherming die je in de tuin kunt toepassen is een borderrand. Deze rand dient als een afscheiding tussen verschillende gedeeltes van je tuin. Deze rand zorgt er niet alleen voor dat je tuin er beter uit ziet, maar het zorgt er ook voor dat de boel een stuk overzichtelijker blijft. Deze mooie afscheiding is op verschillende plekken toe te passen, waaronder het gazon en het terras.

Borderranden worden ook toegepast voor bijvoorbeeld de oprit. Deze rand kan van diverse materialen gemaakt worden, waaronder verzinkt staal. Hierdoor zijn deze randen stevig, duurzaam en goed bestand tegen de omstandigheden buiten. Borderranden scheiden gedeeltes van de tuin van elkaar af. Dit zorgt niet alleen voor een betere organisatie, maar het zorgt er ook voor dat deze gedeeltes elkaar niet op een negatieve wijze kunnen beïnvloeden. Er ontstaat een mooi ruimtelijk effect wat je tuin er verzorgder uit laat zien. 

Vliesdoek
Voor de bescherming van planten tijdens de winter kun je gebruik maken van een vliesdoek. Een vliesdoek staat ook wel bekend als tuinvlies. Dit doek wordt vooral ingezet om planten te beschermen tegen de kou, maar ze kunnen ook gebruikt worden om planten te beschermen tegen bijvoorbeeld insecten. Vooral (sub)tropische planten kunnen deze bescherming gebruiken tijdens de winter.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag