organische meststoffen in grootverpakking?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/02/2016 - 18:35
saco516

organische meststoffen in grootverpakking?

Hoi,
ik heb allerhande planten in mijn tuin
BUXUSinfo-icon HORTENSIA GRASSEN ROZEN LAVENDEL PRUNUSinfo-icon ....
Mijn vraag is of er winkels zijn of merken die grote zakken aanbieden van bv buxus , ik zit met tussen de 300 a 400 buxussen in mijn voortuin om een haag te vormen. die doosjes van dcm zijn zo klein dat ik per mestbeurt 2 dozen kwijt ben. kalk koop ik in het grote verpakking.

wo, 03/02/2016 - 18:50
tuinprins

Waarom zou je voor de genoemde planten verschillende soorten organische mest gaan gebruiken? Een soort volstaat. Culterra is prima en DCM heeft ook een algemene organische meststof. Beide zijn verkrijgbaar in zakken van 20 kilo.
Gegroet, de tuinprins

do, 04/02/2016 - 14:44
fuchsia

De tuincentrawereld heeft allerlei soortenmeststoffen voor allerlei planten, vaak in grote dozen de soms maar half vol zijn. Neem maar een zak organische meststof met daarin ook sporenelementen en je kunt hiermee alle planten voeden. Ik zelf geef de voorkeur aan een fijne koemest korrel die meteen goed naar de grond valt.
Succes

do, 04/02/2016 - 20:30
Gert Bijvank

Ik heb i.v.m. aanplant van verwilderingsbollen naast bentoniet (een in de natuur voorkomende kleisoort, wij zitten hier op zandgrond) Venassekali NPK 2-0-30 verwerkt. Mooie, zeer fijne, strooikorrel. Volgens de literatuur: Bemesten met Vinassekali draagt bij tot een rijke bloei en goede wortelontwikkeling. Vruchtdragende gewassen vragen vaak extra kali. Goede voorbeelden zijn aardappelen en tomaten. De meststof komt geleidelijk vrij over een langere periode, zodat de plant zich stabiel kan ontwikkelen.
In kleinverpakking duur maar met enig zoeken 20 Euro per 25 kg.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag