pachira aquatica

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 30/12/2002 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

pachira aquatica

ik heb zojuist een pachira gekocht maar ik zit met een klein probleem. de pot is volgens mij te klein. maar de wortels passen er wel in. moet ik hem nu overpotten zodat hij meer ruimte heeft, of moet ik hem gewoon laten staan? heeft iemand hier een idee over dan hoor ik het graag. met vriendelijke groet chris.

do, 06/02/2003 - 15:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

de pachira aquatica heeft heel veel ruimte nodig om te kunnen groeien ook groeit hij naar gelang de hoeveelheid water hij krijgt dus het zal wat uitzoeken worden hoe snel de plant zal groeien bij ons komt er gemiddeld een blad per week bij.

Wij geven onze plant die ong. 2m hoog is 1l water per week en 1x om de 14 dagen mestoffen.

Veel succes met de plant.

zo, 06/04/2003 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

2m? hoeveel geef je dan aan een plant van 40 cm? per hoeveel tijd?

di, 29/04/2003 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Pachira krijgt bruine bladeren.

Ik heb een pachira van 2 meter. Het eerste jaar groeide hij heel hard en kwam tegen het plafond aan. Ik heb hem gesnoeid. Omdat hij scheef stond heb ik hem in een andere pot gezet, zodat hij recht kon staan.

Dit jaar heeft de plant heel erg veel bladeren verloren. De groene kleur trekt uit het blad dit wordt bruin. De bladeren plakken niet, dus ik denk niet dat het luis is. Ik las in andere berichten dat 1l per week aan water voor een 2 m grote plant goed zou moeten zijn. Ik denk dat ik wat minder water geef. Er komen wel nieuwe blaadjes bij, maar echt gezond ziet het er niet uit. Wat kan er aan de hand zijn. Moet ik meer of juist minder water geven, een grotere pot (momenteel heeft de pot een doorsnede van 28 cm)?

Plien

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag