Paddestoelen in grasmatten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/06/2004 - 16:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Paddestoelen in grasmatten

Ongeveer 'n maand geleden hebben we grasmatten aangelegd. Maar nu nadat we het sproeien aan het natuur hebben overgelaten zittten er overal paddestoelen, hoe kan ik deze bestrijden? Maar het belangrijkste hoe kan ik er voor zorgen dat ze niet meer terug komen, en zijn deze giftig? want ons zoontje van 3 jaar wil straks in de zomer eindelijk(nu de tuin klaar is) in het gras spelen, maar daar zijn wij nu erg huiverig voor graag uw reachtie.

ma, 28/06/2004 - 10:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

het zou kunnen dat uzelf of anders de leverancier gebruikt hebt gemaakt van champignonmest, hierdoor krijgt u nu een opstoot van paddestoelen, dit kan nog een tijdje doorgaan, de paddestoelen verwijderen in een jong stadium , of ze giftig zijn weet ik niet.

do, 22/07/2004 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Paddestoelen in je grasmatten komt waarschijnlijk door hout en/of houtsnippers in de aarde eronder. Als je tuinaarde onder je zoden hebt gedaan, dan zijn de grotere houtsnippers daarin al voldoende om paddestoelen te laten verschijnen... Als je er gelijk vanaf wil dan zullen de matten eruit moeten om de tuinaarde er onderuit te halen. En anders geduld... het verdwijnt vanzelf weer.
Over de giftigheid durf ik niks te zeggen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag