Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/02/2016 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'

L.S. Al lang op zoek naar een klimplant uit mijn jeugd die ik graag weer in mijn tuin zou zien. Hij lijkt veel op bovenstaande klimplant,(Parthenocissusinfo-icon) had middelgrote bladeren, verkleurde prachtig in allerlei schakeringen van oranje rood en geel. De bladeren stonden op stelen van een centimeter of 10 , soms nog groter , die we als kleine kinderen plukten en gebruikten als koppetikker .Het uiteinde van de steel had namelijk een verdikking. Hij verloor 's winters al het blad. Heeft iemand een idee hoe deze klimplant heet . Al of niet Latijnse naam? groet Peter

vr, 26/02/2016 - 08:47
Libosa

Ik heb deze plant in de tuin gehad, maar eerlijk gezegd vond ik deze rampzalig, omdat hij razendsnel groeit en enorm woekert. Mijn toenmalige buurman was er in ieder geval niet blij mee en in een achtertuin bij de vorige woning had die buurvrouw ook deze wingerd aangeplant, waarvan de uitlopers tot in mijn tuin doorliepen. Ze heeft de plant dan ook weggehaald, niet omdat ik geklaagd had, want ik haalde die uitlopers gewoon weg, maar ze schrok zelf van de snelheid, waarmee deze klimmer groeide en het dus bijbehorende onderhoud.
Toegegeven, hij is ronduit prachtig met de herfstverkleuring, maar houdt er rekening mee, dat hij dus groeit als een tierelier en voortdurend uitbreiding zoekt.
Groetjes Lily

do, 25/02/2016 - 15:38
Lowrider247

OK bedankt voor de tip , maar weet u ook een naam? Groet, Peter

do, 25/02/2016 - 21:48
RdB

Parthenosissus quinquefolia?
Ruud

Onderwerp gesloten