planten op droge grond

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/04/2016 - 16:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten op droge grond

Door het afsterven van een prunusinfo-icon ( tonderzwam ) komt een droge verhoogde border in de tuin vrij.Welke lage vaste planten zijn geschikt om de open plaats op te vullen?

wo, 13/04/2016 - 20:19
marida

Ik ben altijd erg gecharmeerd van Geraniuminfo-icon Rozanne. Staat bij mij in de volle zon. Ik weet niet wat je precies met droge grond bedoelt? Ik zit op zandgrond maar zorg natuurlijk wel voor bemesting en ik sproei in de zomer. Deze vaste geraniums bloeien van juni tot de eerste vorst invalt. Echt superlang. In de winter sterven ze af. In april/mei komen ze weer volop in blad en bloeien dan weer vanaf juni. Top plant! Maar ja, ik weet ook niet wat je met 'laag' bedoelt. En of je voor struiken wilt gaan of voor iets bloeiends. Of het wintergroen moet zijn, enz. Er zijn wel duizend mogelijkheden natuurlijk.

do, 14/04/2016 - 00:42
Hmm

Dank voor Uw suggestie.Met droog bedoel ik een laag zandgrond die in een ongeveer 25 cm verhoogde border ligt.Uiteraard bemest ik en sproei ik.De zon staat er zowat de hele dag op.Daarom zoek ik naar lage planten ( 30- 40 cm) die tegen die omstandigheden kunnen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag