planten van een clematis

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/08/2003 - 10:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten van een clematis

Graag zouden wij een clematisinfo-icon willen planten in onze tuin. Zou iemand ons kunnen vertellen wanneer dat we dit het beste doen. Alvast bedankt voor uw reaktie.

za, 09/08/2003 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

In september worden clematissen weer volop aangeboden bij kwekers en tuincentra. Dat is ook een goede tijd om te planten, maar het kan ook in het voorjaar. En als de plant in een ruime container staat( dus niet zo'n klein vierkant potje) dan kun je ze vrijwel altijd planten. Maar pas op als je er nu een zou willen kopen:als de winkel de planten in de brandende zon heeft staan heb je grote kans dat de wortels door verbranding kapot zijn gegaan. Een groot plantgat maken, diep planten en wat kalk bij de grond. En je weet het: het zijn bosrandplanten, dus voeten koel en het hoofd in de zon. Maria

za, 09/08/2003 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Maria voor uw reactie.

za, 09/08/2003 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let vooral bij het kopen van een clematisinfo-icon of de planten voldoende wortels hebben. Bij goede gewortelde planten komen de wortels tot onder in de pot. De planten die in het voorjaar gestekt zijn worden in het najaar aangeboden. De planten die in het voorjaar aangeboden worden zijn in het jaar daarvoor gestekt . In tegenstelling met de Nederlanders snoeien de Engelsen elke plant na aankoop terug om zodoende meer uitlopers te krijgen. Nederlanders willen graag eerst een bloem zien.

ma, 11/08/2003 - 01:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anaoniem
Na alle goede adviezen van boven , ik doe altijd een half terra cotta potje tegen de takken die uit de grond ter bescherming tegen de zon.En knip ik alle uitgebloeide bloemen eruit waar ik bij kan en volgend jaar staat hij/zij weer vol op te bloeien.
Mieke

ma, 11/08/2003 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,Ik snoei mijn clematisinfo-icon altijd in maart tot 30 cm. kort en dan groeit hij heel snel vol met prachtige bloemen maar de clematis die in het voorjaar bloeit die snoei je niet of pas na de bloei......groetjes en succes.

Onderwerp gesloten