planten van een clematis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/08/2003 - 10:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten van een clematis

Graag zouden wij een clematisinfo-icon in onze tuin willen. We weten niet goed wanneer we deze eigenlijk het beste planten. Kan iemand ons vertellen in welke periode dit we het beste doen. Alvast bedankt.

za, 09/08/2003 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Als je in het voorjaar een plant koopt dan is die plant het jaar ervoor gestekt en heb je dus een plant die al ongeveer acht maand oud is. Koop je in het najaar een plant dan is die meestal gestekt in Maart/April of zelfs nog later. Deze planten worden vaak in knop en met bloem verkocht . Engelsen snoeien de plant voor ze deze planten en vormt dan meer uitlopers. De zuinige en nieuwsgierige Nederlanders willen graag eerst de bloem zien. Vaak vinden ze de vruchten dan ook nog mooi en laten die ook aan de plant. De kracht gaat dus naar de bloei en het zaad. Het planten van Clematissen kan elk gewenst tijdstip nu je ze in potten kunt kopen. Alleen en dat is het belangrijkste met het planten alleen ben je er niet. Meeste bezoekers van mijn tuin die klagen over dat hun clematissen het nooit doen geven te weinig water .Zeker de eerste tijd bij droog weer elke dag water geven . Een Clematisinfo-icon moet zeker 5 cm dieper geplant worden dan de bovenkant van de aarde in de pot. De geschikste Clematis om meet te beginnen vind ik de Clematis"Mrs Cholmondeley.
Dit is een plant die je in het voorjaar niet moet snoeien en allen het dode hout weg moet halen omdat je anders de eerste bloei weghaalt. De plant kanvanaf April tot eind september bloeien mits je dus elke keer de uitgebloeide bloemen weghaalt en in Maart , half mei en eind Juni mest. EenAlpna , een macropetela en montana's zijn planten die in het voorjaar bloeien. Daar is ook een vrij behorlijke keuze in. Succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag