Zo bereid jij je tuin voor op het voorjaar

Het duurt nog even, maar voor we het weten beginnen de eerste vogeltjes weer te fluiten en kunnen we de dikke winterjas in de kast laten hangen. Maar voordat het zover is, is het natuurlijk eerst zaak dat we onze tuin klaar maken voor het voorjaar. Wanneer je de juiste voorbereidingen hebt getroffen tijdens het winterklaar maken van je tuin, dan zul je al snel merken dat het allemaal een stuk sneller gaat. Dus heb je dit niet gedaan, laat het dan een goede leer zijn voor de volgende keer. Omdat we natuurlijk wel willen dat je tuin er ook vanaf dit voorjaar weer prachtig bij ligt, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat jij je tuin perfect kunt voorbereiden op  het voorjaar.

Verwijder alle onkruid
Onkruid wieden is nu iets waar we helaas niet aan kunnen ontkomen. Mits je natuurlijk alleen maar tegel in je tuin hebt liggen, maar dan nog wil er nog wel eens een onkruid spriet de kop opsteken. Omdat je natuurlijk optimaal wilt kunnen genieten van je bloemen en planten die allemaal weer uitkomen of die je nog moet planten, is een goede eerste stap; het verwijderen van alle onkruid. Doe je dit niet, dan zul je al snel merken dat het gezien de wat hogere temperaturen, razendsnel door je tuin ‘kruipt’. Om dit te voorkomen, is het verstandig dit al begin februari aan te pakken. Je zult zien dat je dit uiteindelijk een hele hoop werk scheelt.

De indeling van je tuin
Het kan natuurlijk zijn dat je de huidige indeling van je tuin na zoveel jaren hetzelfde wel een keer zou willen aanpassen. Logisch ook, alleen kost dit wel wat extra tijd en ook geld. Om er dan voor te zorgen dat dit soepel verloopt, is het raadzaam om eerst een plattegrond te maken. Zo heb je een idee van de afmeting van je tuin en kun je ook alvast nadenken over de indeling van je tuin. Het is natuurlijk alles behalve praktisch om je tuinset meerdere malen te moeten verplaatsen omdat deze elders toch net even iets beter staat. Kies je voor nieuwe spullen, dan is een bestelauto wel zo handig. Dan heb je net even iets meer ruimte en kun je direct aan de slag. Wel even je bestelauto verzekeren, zodat je bij eventuele schade niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

Aankleding van je tuin
Nadat je de indeling hebt gemaakt, is het belangrijk het geheel aan te kleden. Dit doe je van groot naar klein. Dat wil dus zeggen dat je begint met het plaatsen van je grote tuinmeubels en vervolgens de bloempotten en eventuele andere accessoires. Wel is het handig, om wanneer je je tuin drastisch aangepakt, je verzekering ook even goed onder de loep te nemen. Wanneer je een nieuwe auto koopt, sluit je natuurlijk ook een Allrisk verzekering via Alpina.nl af. Dus ga je flink aan de slag met je tuin, dan kan het ook zijn dat je dekking wat omhoog moet, om te voorkomen dat je bij schade niet volledig bent gedekt.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinonderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.