plantenbakken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/03/2007 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

plantenbakken

hoi allemaal
Ik ben nieuw hier ik ben joopie kom uit de buurt van rotterdam ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb een vraag ik heb zelf plantenbakken gemaakt.
80hoog 60 breed(boven) onder 50cm breed van hout.
Moet ik ze isoleren zo ja, waar mee ik wil er boompjes inzetten
maar wat voor boompjes zijn er voor bestemt ,of kan allen boompjes en planten in een plantenbak .Ik heb zelf geen idee
maar ja ik heb ook geen groene vingers .
p.s ik wil er wel vastenplanten in hebben.
alvast bedankt voor jullie reactie.

zo, 04/03/2007 - 20:28
Annis

Waar zijn de plantenbakken van vervaardigd?

Ann

wo, 07/03/2007 - 09:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zijn aardige mensen, uit de buurt van Rotterdam. Kom ikzelf ook vandaan. Maar ik kan mij je plantenbakken niet goed voorstellen. 80 cm hoog? Wil dat zeggen dat er ook 80 cm grond in komt?
Je moet de bakken van hout in ieder geval aan de binnenkant bekleden anders zijn ze zo verrot.
Om je een idee te geven: ik heb in mijn hobbykasje twee plantenbakken (als tafels) op poten, alles van stevig hout. De bakken zelf meten 14cm hoog, 180cm breed en 60 cm diep en ik kan daar heerlijk in rommelen.
Deze twee bakken heb ik waar de grond komt bekleed met vijverfolie en het zo ruim genomen dat het in de hoeken naadloos gevouwen en dan ook nog ruim over de randen hangt zodat het hout niet nat wordt.
Misschien heb je hier iets aan.
Frans.

do, 08/03/2007 - 21:25
PrimaPotPlant

Plantenbakken van hout...
Het is een beetje afhankelijkvan wat je wilt gaan beplanten of je ze helemaal moet vullen met grond of niet. Wil je er bomen/struiken in, dan zou ik het wel doen, hou je het bij vaste planten, dan is een 30 cm grond voldoende. WAt de bekleding betreft, ik adviseer altijd om bubbeltjesfolie aan de binnekant van bakken en potten te doen. dit is een goede isolatie, en voorkomt het kapotvriezen. Daarnaast moet het hout ook beschermd worden tegen continue vochtigheid.
Je kunt naar gelang de omstandigheden (zon/schaduw) de juiste planten erin zetten, alsook boompjes. Van bomen of struiken zo ik kleinblijvende of langzaamgroeiende soorten nemen.

zo, 11/03/2007 - 12:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

o.k bedankt

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag