Polyscias fabian

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/03/2003 - 14:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Polyscias fabian

Weet iemand wat de reden kan zijn dat mijn polyscias fabian al zijn blad verliest? Kan dit te maken hebben met vloerverwarming? De pot staat direct op de vloer die gemiddeld een temperatuur heeft van zo'n 20-21 graden.

do, 03/04/2003 - 13:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet de reden niet, maar ik heb het zelf ook wel eens meegemaakt na een winterperiode. Het ziet er erg kaal uit dan maar hij herstelde zich erg goed. Nu heb ik hem begin maart verpot en nu heeft hij bijn 70 % verloren en stabilseert zich nu. Ik denk dat het gewoon een moelijke palnt is, als je hem verplaatst of omdraaid kan hij al stress krijgen denk ik en bladeren gaan verliezen is mijn ervaring.

Alex

di, 10/02/2004 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn 'Fabian' raakte ook zijn blad kwijt, dit begin februari. Nu bleek dat de plant teveel water had gekregen. Per ongeluk een dubbele portie water. Normaal geef ik de Polyscias 1x per week zo'n 3 dl. water. Nu bleek de onderkant van de plant, het gedeelte in de aarde dus, helemaal zacht te zijn. Nu is het afwachten of dit herstelt. Ik vrees het ergste! Ik zie nog groene stukjes waar het "verdronken" blad heeft gezeten. Het is een geweldige plant die je liefdevol moet verwaarlozen!

ma, 07/02/2005 - 13:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hetzelfde meegemaakt maar toen zal onder het blad een witte vetachtige ziekte wie weet wat dat kan zijn en hoe ik dit kan bestrijden

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag