Potten en overwinter vraag ;-)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/09/2011 - 17:06
Sadi

Potten en overwinter vraag ;-)

Ik ben volop bezig met mijn border plan voor het volgende jaar, en zo heb ik besloten mijn geliefde Magnoliainfo-icon te verplaatsen omdat hij waarschijnlijk echt te groot wordt voor de border waar hij nu staat (het is een border van 1x2). Ik denk eraan hem in een pot te zetten, maar vraag me af of dit kan en waar ik dan op moet letten?

Ik heb ook een mooie ronde kuip pot die op dit moment nog volop 'bloeit' met kruiden, welke uiteraard de winter niet zullen overleven. Ik denk eraan een groenblijvende 1 jarige winter bloeier in deze bak te zetten, zodat ik er volgend jaar weer kruiden in kan plaatsen. Iemand tips? Ik dacht zelf Helleborusinfo-icon maar twijfel of deze echt bloeit in de winter?

ma, 05/09/2011 - 22:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je Magnoliainfo-icon je erg geliefd is, zou ik hem niet verplanten. Oudere(?) struiken overleven dat waarschijnlijk niet of de hergroei is dermate slecht.
Afhankelijk van de soort en de winter, bloeit Helleboris orientalis vanaf half december en H. niger begint vanaf januari, gevolgd door H. corsicus, na februari.

ma, 05/09/2011 - 19:36
monet

Veel kruiden zijn vaste planten en winterhard en sommige wintergroen. Helleborusinfo-icon is trouwens ook een vaste plant en wintergroen. En die is vaak toch ook niet echt goedkoop om als wegwerpplant te gebruiken vind ik zelf. Een tip is wel om er bloembollen bij te planten bij de kruiden die niet wintergroen zijn. Bv sneeuwklokjes die bloeien ook heel vroeg.

ma, 05/09/2011 - 22:33
Sophoras

Welke Magnoliainfo-icon is het? Hoe groot wordt hij? Hoe oud is hij?
Ik veronderstel dat hij klein is anders zou je hem niet in pot zetten.
Je kan elke boom verplanten als je hem met een goede kluit uit de grond haalt.Heb je geen andere plaats in je tuin?
sophoara

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag