Prunus Triloba planten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/06/2006 - 17:56
Vlijtige Lies

Prunus Triloba planten

Gisteren heb ik weer een Prunusinfo-icon Triloba gekocht. In de loop der jaren heb ik er al 3 gehad. Ze bloeien òf zuinigjes òf helemaal niet en de laatste had veel wilde uitlopers, aan de stam en eromheen. Ik heb nu een mooi modelletje, goed vertakt en glad stammetje zonder uitlopers. Moet ik iets speciaals doen bij het planten? De grond diep omspitten? Veel mest? Wie wil het mij vertellen?

vr, 30/06/2006 - 11:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt het meest aan een Prunusinfo-icon triloba als je hem als knotboompje houdt door het direct na de bloei te knotten, dus geheel terug te snoeien. Doe je dat niet dan heb je in volgende jaren bijna geen bloei.
Die ongewenste uitlopers zijn vervelend en kan je maar beter direct weghalen.

Wat het planten betreft zou ik zorgen voor een ruim plantgat met losse grond, maar ik zou er geen mest aan toevoegen. Het is beter om dat later gewoon om het boompje te geven. Het direct toevoegen van mest in het plantgat wil het maken van nieuwe worteltjes nog wel eens bemoeilijken.
Dat is net als met zaaien. Dat doe je ook niet in bemeste grond, maar in neutrale grond opdat de kiemworteltjes niet verbranden. Ik koop er altijd een zakje speciale zaai- en stekgrond voor.
Groetjes,
Frans.

vr, 30/06/2006 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geweldig Frans, bedankt. Het boompje is in 't voorjaar gesnoeid door de kweker. Hij ziet er perfect uit en ik hoop dat ie zo blijft.
Ik zal me aan jouw plantadvies houden en dan maar hopen dat ie mooi blíjft.

Onderwerp gesloten