Rode zonnehoed, echinacea purpurea

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/08/2006 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rode zonnehoed, echinacea purpurea

Vorig jaar bloeide deze plant uitbundig en werd zo'n 80 cm hoog.
dit jaar wordt het niet hoger dan 40 cm en de bloei is armetierig.
Ik heb dit voorjaar gemest met gedroogde koemest en een gift kalk gegeven.
De plant staat in de ochtend/middagzon. Wat heeft deze plant nodig om weer volop te groeien?

zo, 13/08/2006 - 16:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een rode zonnehoed. Ik doe er eigenlijk niets meer mee dan veel water geven. Hij staat al drie jaar in de zelfde grote pot en komt elk jaar weer op. In het voorjaar geef ik het wel een hoeveelheid koeienmest. Misschien is de plant wel "OP"'.

zo, 13/08/2006 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

De rode zonnehoed groeit bij mij een meter hoog door zichzelf uit te zaaien gewoon tussen de tegels en onder de tegels is het een laag zand met nog dieper klei. Mesten doe ik daar nooit.

Iets anders is dat u hebt gemest met koemest en kalk; en eigenlijk zouden we daar allemaal meer van moeten weten. Kalk toevoegen is namelijk link, omdat het een chemische reactie in de grond geeft. Zo heb ik in mijn groententuin jarenlang zeer met mate beendermeel gebruikt en had daar goede resultaten mee totdat ik er een keer wat royaler mee was en merkte dat het maar slecht wilde groeien. Beendermeel bestaat ook voor het grootste deel uit kalk. Ik kreeg toen de raad om kalk zeer met mate te gebruiken en nooit tegelijk met mest omdat die elkaar chemisch zouden opheffen.
Ik denk dat onze planten meer verlegen zijn om stikstof in de vorm van stalmest en later een toevoeging van magnesium en kali, dan om kalk.

zo, 13/08/2006 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Graag reageer ik op de terechte opmerking van Teerl022

Ook ik gebruik weleens kalk bij mijn orchideeën en dit doe ik zeker niet meer dan 1 x in de 1 1/2 jaar (strooi een minimale hoeveelheid op de bloempot) en daarna bemest ik mijn orchideeën zeker een maand niet!

Dit doe ik zo op advies van een orchideeënkweker die al tientallen jaren zo kweekt en waarbij zijn kassen een lust voor het oog zijn. Neem aan dat ze het proefondervindelijk vastgesteld hebben.

Gr. Miranda

Onderwerp gesloten