rodgersia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/08/2006 - 12:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

rodgersia

Ik heb twee Rodgersiainfo-icon's onder een boom geplant. Het plantgat goed gevuld met compost uit de compostbak. Het eerste jaar had ik twee blaadjes, maar ja dat moet nog settelen. dit jaar eveneens twee blaadjes. Het schiet niet op. Wel gemest met koemest en commerciele compost (van het tuincentrum). Een Petfles zonder bodem op z'n kop ingegraven zodat het water bij de wortels komt.
Wie heeft goede tips om die Rodgersia's te laten groeien?

zo, 13/08/2006 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Rodgersiainfo-icon heeft altijd een langzame start. Dus nog een jaartje geduld. De plant zal ongetwij feld ondergronds wel aan de groei zijn.

ma, 14/08/2006 - 20:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor compost niets dan lof. Verdeeld over het grondoppervlak en dan luchtig, dus niet te diep, door de grond gewerkt, dat geeft na enkele jaren een grondje waar je u tegen zegt.
Compost is een grondverbeteraar, maar geen mest. Er zit bijna niets aan voeding in. Compost zorgt voor bodemleven zoals wormen e.d. Daardoor krijg je op den duur humusrijke grond.

Voortaan kunt u dus beter geen grote hoeveelheid compost in het plantgat doen, maar gewoon de tuingrond en alleen door de bovenlaag wat compost door de grond werken en als de groei erin zit dan wat bijmesten door wat gedroogde koemest met het harkje door de bovenste grondlaag te werken.
succes,
Frans.

ma, 14/08/2006 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een Rodgersiainfo-icon Aesculifolia, hij staat in de halfschaduw tussen de Bamboe gewoon in de grond en doet het als kool. Ik doe er helemaal niets aan. In het najaar laat ik hem afsterven en de verdroogde bloeistengels (het enigste wat er dan nog van staat) haal ik in het voorjaar weg als hij opnieuw uit gaat schieten.
Even geduld denk ik dus ook.

gr. Jurgen

Onderwerp gesloten