schade aan oleander ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/04/2006 - 12:14
Anneke

schade aan oleander ?

Ik heb een oleander te logeren maar hij ziet er nou niet bepaald gezond uit (zie foto). De oleander heeft de hele winter buiten op een beschut balkon gestaan, dus mogelijk is er sprake van vorst schade. Hoe kan ik mijn logee weer 'beter' maken ? Wat zijn dé oleander verzorgingstips ?

schade aan oleander ?
zo, 16/04/2006 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat er op de foto te zien is lijkt op verdroging dat kan het gevolg zijn van de vorst.Als de oleander in de pot gepoot staat en de potgrond word in de winter te koud is er geen sapstroom meer naar het blad krijg je droogvriezen van het blad.
De Oleander is geen plant die hier in nederland in de natuur overleeft.Overwinter de oleander tussen de 5 en 12 graden en in de zomer boven de 17 graden en zeer veel water met voeding.
Laat de knoppen niet verdrogen door te weinig water te geven.
De oleander kan vorst verdragen maar goed is het zeker niet.
Jan

zo, 16/04/2006 - 16:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo te zien is de schade beperkt tot aantal bladeren, die kun je zo wegsnoeien. Verder veel water geven en wat korrelmest (voor kuipplanten).
Mijn oleander staat swinters in de kas met de gemiddelde temperaturen rond 5-6 graden. Hij kan zelfs matige vorst (tot -1) tegen mits van korte duur en veel vocht in de lucht.

ma, 17/04/2006 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bloemknoppen lijken ook uitgedroogd. Deze heb ik nu afgeknipt. Is er nog een kans dat er nieuwe knoppen gevormd worden dit seizoen ?

ma, 17/04/2006 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer........vaak bloeit de oleander nog wel op voorjarige bloemtrossen verder. Alleen als ze echt bruingeel kleuren kun je ze verwijderen. Als je de plant goed nat houdt(de mijne staat altijd in een laagje water in de zomer), bij temperaturen boven de 17 graden, dan gaat ie zeker snel bloemknoppen vormen!
Succes!

za, 24/06/2006 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn oleander heeft een soort wiite spikkels op blad en stengel,alleen de nieuwe scheuten zien er gezond uit.Mag je ze terugsnoeien?

Onderwerp gesloten