wanneer moet je zaailingen oppotten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/04/2006 - 14:15
vincentjansen

wanneer moet je zaailingen oppotten

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op de magische afdeling van exoten. ik ben recentelijk begonnen met het kweken van exoten , palmen etc.
Nu heb ik een aantal zaden van diverse soorten trachucarpus en Washingtonia's die inmiddels gekiemt zijn en een worteltje hebben gevormd.
Nu is mijn vraag wanneer ik deze zaadjes in een potje moet stoppen, en of het dan uitmaakt hoe het zaadje in het potje gaat (worteltje naarbeneden/omhoog)

Ook heb ik wat zaadje gezaaid (met een aantal in een broeibak) van de dracaena draco. Deze staan in een donkere kast op de cv ketel. Nu zijn twee van de 8 zaden boven de grond gekomen en steekt het plantje ongeveer 5 cm boven de grond uit. Wanneer moet ik deze plantjes uit de donkere kast halen en in de woonkamer (iets koeler dan op de cv) verder laten groeien. Het lijkt mij dat zo'n plantje op een gegeven moment licht nodig heeft.

ik hoor graag of iemand een antwoord op mijn vragen heeft.

groetjes en vrolijk pasen

vincent

zo, 16/04/2006 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het worteltje moet altijd naar beneden wijzen.
Plantjes altijd onmiddelijk in het licht plaatsen.
Ik neem aan dat het een gesloten broeibak is.
Als dat zo is niet direct het glas eraf halen maar geleidelijk laten wennen aan de kamer atmosfeer.De zaden van de palmen niet te diep oppotten.1cm is al genoeg.succes

zo, 16/04/2006 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik heb nooit echt problemen gehad om een gekiemd zaadje goed om in de grond te zetten maar nu heb ik iets wat ik nog nooit heb gezien ....een ontkiemde veitchia merillii nou daar komt vanalles uit zodat ik nu zoiets heb van jee wat is nou het worteltje....is niet zo duidelijk als bij andere palmsoorten.

zo, 16/04/2006 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Texeltje ,
sommige palmen hebben in plaats van 1 lange kiemwortel verschillende kleine wortels die allemaal aan een kant er uit komen.normaal zal aan de andere kant van de wortls er een verdikking uit komen die men naar boven moet plaatsen.
gr Frans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag