Sedum 'Herbstfreude'

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 10/06/2015 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sedum 'Herbstfreude'

Bij een aantal van deze planten worden de bladeren grijs,is dit een schimmel en zo ja wat kan ik ertegen doen?

wo, 10/06/2015 - 22:37
RdB

Als het een schimmel is dan is wat je ziet ce vruchtlichamen, voor behandelen is het dus te laat. Geen zorg, de plant gaat er ook niet dood aan. Maar plaats eerst eens een foto voor we naar allerlei conclusies springen,
Ruud

do, 11/06/2015 - 22:37
Polplastron

Mij lijkt het een meeldauw (echte of valse) en dat komt enkel voor bij Seduminfo-icon 'Herbstfreude' als deze op een foute manier behandeld werd want het zijn ijzersterke planten.
Deze Sedum staat graag in volle zon en op goed doorlatende, eerder droge, grond. Hoe staat hij bij jou?
Groeten,
Pol

vr, 12/06/2015 - 21:20
mikki77

De seduminfo-icon staat op de goede plaats,dit is gedaan door een tuinvrouw. Ook met water ben ik voorzichtig met deze planten dus wat is de oplossing voor die lelijke grijze bladeren?
Groet Cora

vr, 12/06/2015 - 23:40
plantadvies

De bladeren verwijderen of bespuiten. Vergeet de verwijderde bladeren niet in de afvalcontainer te gooien en niet op een composthoop.

za, 13/06/2015 - 07:34
tuinprins

Kan m.i. 2 dingen zijn.
1. Schimmelziekte met de naam Phoma telephium (soms ook Phoma telephii genoemd). Spuiten met een schimmelwerend middel kan helpen maar als de aantasting in een vergevorderd stadium is heeft dit meestal weinig zin. Je kunt het beste de aangetaste planten helemaal terugknippen. Meestal komen ze dan nog wel in bloei, zij het later dan normaal.
of
2. Een klein larfje/made in het blad. Als je een aangetast blad open peutert kun je deze beestjes tegenkomen.
Als je geen larfjes tegenkomt is het zeer waarschijnlijk de eerst genoemde aantasting. Phoma telephium komt vooral voor bij hogere Seduminfo-icon soorten en de donkerbladige sedums. Zorg dat de planten een zonnige, open standplaats hebben, dit vermindert de kans op Phoma telephium.
Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten