Slakken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/04/2007 - 12:43
elfrog

Slakken

Wie weet welke planten NIET door slakken gegeten worden?

do, 26/04/2007 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brandnetels, Distels en zo ongeveer alles waarvan je graag zo hebben dat ze het wel opaten. Overigens richten slakken maar bij een beperkt aantal planten (Hostainfo-icon's!) veel schade aan en natuurlijk kan de schade aan zaailingen groot zijn. Veel aan slakken toegeschreven schade wordt door snuitkevers e.d. aangericht.

Ruud

vr, 27/04/2007 - 11:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij mij in de tuin is dat:
sleutelbloem
astilbeinfo-icon
kaukakische vergeetmeniet
vingerhoedskruid
vlinderstruik
geraniums (ooievaarsbek)
lievevrouwebedstro
damastbloem
leverkruid
kattekruid
en zo kan ik nog even doorgaan...
wat bij mij vaak wel opgevreten wordt zijn de lupines, al heb ik er nu nog geen last van. escar-go van ecostyle is trouwens een prima slakkenopruimer en niet schadelijk voor andere dieren.

zo, 29/04/2007 - 13:22
Kathy1

Hallo iedereen,
Ik volg het forum al een hele tijd en heb me eindelijk geregistreerd!
Slakken...ze "verpesten" al jaaaaren mijn leven, voortdurend ben ik op slakkenjacht en mijn buit is altijd enorm. De huisjesslakken mogen hun leventje verder zetten in het bos, de andere sterven een zachte dood in een bokaal zoet bier! Ze allemaal vangen lukte natuurlijk niet, om moedeloos van te worden....
Oh ja, brandnetels zijn geliefd door de huisjesslak, ze haalt er de kalk uit om haar onderkomen sterk en gezond te houden :-)).
Ik leerde dat óók die met een dakje veel schade
toebrengen , mijn hostainfo-icon's in pot werden al van bij het ontspruiten
afgegeten (heb ze uit arrenmoede allemaal weggedaan, op één na), van verschillende agaves worden de "bladeren" gewoon weggegeten, vetplanten, een bowiea, de hyppeastrumbollen, zelfs flink bedoornde cactussen ....gewoon àlles lusten ze, ppppfffffffff! Dit was allemaal de vorige jaren......Maar nu? Mijn enig overgebleven hosta heeft haar bladeren kunnen ontplooien zonder vraat-gaten en ik denk dat ik dit te danken heb aan de laag koffiedik op de oppervlakte van de potaarde (vooral langsheen de rand van de pot!) Had deze tip ooit eens gelezen maar dacht dat het weer wel nonsens zou zijn zoals al die andere hulpmiddelen, nu toch maar eens geprobeerd omdat de eerste scheuten van de hosta al meteen afgevreten waren. Nog één huisjesslak heb ik gevonden in de pot, dood.....Eén blad met een gat erin, de rest komt mooi uit en nu maar hopen dat dat zo blijft :-)) Misschien ook bij jullie eens het proberen waard? Escar-go heb ik ook maar durf het toch niet gebruiken omwille van mijn hond, ben er zeker van dat die alle korrels uit de potten zou halen. Heeft iemand daar ervaring mee? En koffiedik strooien rondom alle planten (in pot), kan dat? Is cafeïne (het mag géén cafeïne-vrije koffie zijn) niet schadelijk voor bvb vetplanten enz...?
Oeps, mijn eerste keer hier en meteen zo'n lang epistel, sorry hoor, maar die slakken........:-(( Ik zal het reilen en zeilen op dit forum nog wat moeten leren kennen......
Aan iedereen nog een heel fijne dag!

Groetjes, Kathy

wo, 09/05/2007 - 03:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

om slakken tegen te gaan kunt u ook cacaodoppen onder de planten strooien

Onderwerp gesloten