snoeien klimroos

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/03/2005 - 17:54
dimx

snoeien klimroos

Hoi,kan ik nu mijn klimroos snoeien en is het beter om een gesteltak(hoofdstam) weg te snoeien voor de bloei ?Imand zei dat die dan beter gaat bloeien ?Mijn klimroos staat ook nogal in de schaduw,vanaf 12u is er daar geen licht meer ,kan dat kwaad want daarom heeft die ook vlugger last van meeldauw.

wo, 09/03/2005 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je de hoofdstam wegsnoeid wat blijft er dan nog over? de zijtakken kan je terugnemen tot een paar knoppen het hangt ervanaf hoe lang je de takken wil laten; rozen moet je snoeien door vooral te kijken wat moet blijven en wat weg mag nooit snoeien volgens het boekje,dat is maar theorie. Bevroren takken en kruisende takken altijd wegnemen en de behouden takken zo horizontaal mogelijk vastmaken dan krijg je meer bloei.

wo, 09/03/2005 - 20:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een klimroos hebt met meerdere hoofdtakken vanaf de basis dan kan het wenselijk zijn deze af en toe (niet allemaal tegelijk) terug te snoeien dat stimuleert de groei van nieuwe krachtige jonge scheuten die het soms beter doen dan oude uitgeputte stammen. Maar als de struik nog goed bloeit zou ik mij daar voorloping nog niet al te druk over maken.

wo, 09/03/2005 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog even een aanvulling over de standplaats, staat de roos eigenlijk verkeerd. Als je wenst om de roos niet te verplaatsen, zou ik of tegen de meeldauw spuiten of zorgen dat tijdens de snoei op tijd de aangetaste delen worden verwijderd. Deze ziekte kan worden voorkomen door de plant op een zonnige en luchtige standplaats te zetten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag