lege tuin

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/03/2005 - 17:09
MOREL

lege tuin

ik zou graag mijn tuin (1700 m²)aanleggen , klein stukje gazon, de rest volledig beplant met heesters, vaste planten, bomen, doorkijkjes , rustpunten, wandelpaadjes, tuinkamers enz..
( creaties van dina deferme vind ik ongelooflijk!) , maar wil niet dat het er onnatuurlijk en "gemaakt" uitziet. wie geeft me tips!? buiten een leylandii haag , een catalpainfo-icon en enkele fruibomen is de tuin leeg.

wo, 09/03/2005 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste D,

Het zou heel leuk zijn om in de natuurlijke tuin die U wilt aanleggen veel vlinders te mogen ontvangen Dus planten aanschaffen waar in ieder geval vlinders op komen.

wo, 09/03/2005 - 19:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt! maar hoe plaats ik bv vaste planten en heesters zodat het "natuurlijk" oogt.?op zo'n grote oppervlakte gaat het er al vlug rommelig uitzien denk ik

wo, 09/03/2005 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

om het niet rommelig te laten uitzien zeker niet te kleine groepen nemen van vaste planten en die op regelmatige afstand laten terugkomen(dus dezelfde soort en kleur) , streekeigenplanten zijn nooit onnatuurlijk.

wo, 09/03/2005 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor dat je gaat beplanten, zou ik eerst de tuin eens gaan opmeten en op schaal uittekenen op papier. bepaal de noordpijl en zet deze in de tekening. zo kun je zien waar de zon op komt. aan de hand daarvan, ga je bepalen waar jij je terrassen wilt. het meest logische teken je een terras bij de deur of pui van je huis. kijk daarna waar bv. nog het laatste zonnestraaltje komt, om hier ook een terras te tekenen. reken ongeveer 1,75 tot 2 vierkante meter per persoon. maal het aantal personen in jou huisgezin. meestal willen mensen groter, voor de barbeque en vrienden. ga dan eens na, wil je een rozenkamer of een kruidenkamer, een stuk waar de fruitbomen kunnen groeien. eigenlijk ideeen zat. de kamers zou je kunnen afschermen door het door te voeren van de leylandii haag. het scheelt tenslotte weer geld door hergebruik. rustpunten zijn al door redpoppey beschreven. door inderdaad de beplanting te herhalen indien mogelijk i.v.b.m. de zon. door te planten in groepjes van ongelijke aantallen, lijkt het niet aangelegd. dus van 3,5,7 enz. doorkijkjes kun je maken van de haag, om naar elkaar toe te laten groeien, zo creeer je een boog. of poortjes. zet bv. als je in de ene kamer bent en je kijkt door het poortje naar de andere kamer een mooi beeld. verder is het belangrijk om te kijken wat jij voor grondsoort hebt. aan de hand daarvan kun je gaan bekijken wat voor aanplant je wilt. beter is nog om een bodemanalyse te laten uitvoeren, dan weet je precies wat je moet aan vullen. verder adviseer ik, om goed eens om je heen te kijken, naar open tuinen te gaan en niet te vergeten de camera mee. aan de hand van deze foto`s, kun je vele ideeen opdoen. teken als je plannen duidelijk zijn de paden in de tekening. een doorgang van 60-80cm. is voldoende om er zelf doorheen te lopen. breder kan natuurlijk altijd. daarna ga je aan de slag met de beplanting . reken de breedte uit van een een plant of boom en bereken deze om op schaal. zo kun je precies zien hoeveel beplanting je nodig hebt. schrijf gelijk de namen en de aantallen op van de beplanting. dat is wel zo makkelijk als je naar het tuincentrum gaat of ze laat bestellen.
Kleur de tekening in met zachte potlood op kleur. Zo krijg je een mooi overzicht. Heel veel succes.

do, 10/03/2005 - 14:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt!

wo, 16/03/2005 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

is het goed te doen om vaste planten uit boeken te kiezen en t eplanten of heb je een tuinkenner nodig?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag