Snoeien pachira aquatica

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/02/2003 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoeien pachira aquatica

Ik heb deze plant nu een half jaar in mijn woonkamer staan en merk dat er regelmatig bladeren slecht worden en gaan afvallen. Hij staat bij een deur die veel open staat. Kan hij niet goed tegen de tocht.

Aan het einde van de takken ontstaan wel weer nieuwe scheuten met goede bladeren. Daardoor wordt de plant wel weer groter. Ik wil hem eigenlijk in de oorspronkelijke grootte houden. Mag ik hem snoeien en hoe kan ik dit het beste doen?

Groet,
Maurice

ma, 03/03/2003 - 18:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

De stelen van een Pachira Aquatica mag je in principe snoeien waar je wilt. Deze steel zal dan weer uitlopen net onder het punt waar je hem gesnoied hebt. Kijk goed naar de vorm van de kruin als je gaat snoeien. Meestal is de vorm van de kruin een soort bol als je er goed naar kijkt. Je kunt dus het beste deze vorm er ook in houden, staat wel zo mooi op zo'n gevlochten stam.

Geef een Pachira Aquatica vooral weinig water rondom de stam (anders wil het nog wel een voor komen dat een van de gevlochten stelen uitdroogt en afsterft (verschrompelt dan ook).

De stanplaats is wel licht maar geen direct zonlicht en inderdaad liever geen tocht. Kontroleer je plant op eventuele luizen (die verraden zich o.a. door plakkerige bladeren).

Ik weet niet hoe hoog of je Pachira nu is, maar pak er anders even een keukentrap bij om op luis te controleren en behandel deze eventueel.

Suc6 en groetjes ES.

Onderwerp gesloten