snoeien vlinderstruik & stokroos

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/10/2002 - 13:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien vlinderstruik & stokroos

Hallo,

ik zit met 2 snoeivraagjes:

- ik lees dat de vlinderstruik en sering in het voorjaar dient gesnoeid te worden. Aan de andere kant zegt men dat het beter is de bloemen te verwijderen om het volgende jaar een mooiere bloei te verwachten.

Betekent dit dat we ook met het verwijderen van de bloem moeten wachten tot het voorjaar ?

- stokroos en klimroos: ik heb stok- & klimrozen staan, maar deze zijn zodanig verwilderd dat ze niet mooi meer zijn. Hoe moet ik tewerk gaan om deze opnieuw in goede vorm te krijgen ? Mag dit nog voor de winter gebeuren ?

Alvast bedankt voor de hulp !

zo, 06/10/2002 - 18:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een vlinderstruik kun je het beste in maart tot zo'n 30 cm boven de grond afknippen en als hij bloeit iedere keer de uitgebloeide bloemen eruit halen. Zo krijg je een tweede bloei. Mijn vlinderstruik staat nu in oktober nog te bloeien !

vr, 11/10/2002 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

stokrozen zijn 1- of 2-jarige planten die je kunt zaaien, ik denk dat je stamrozen bedoeld? In ieder geval moet je rozen nu niet snoeien maar in het voorjaar. Stamrozen rondom de entplaats (waar de takken samenkomen in de stam) tegen vorst beschermen door er bijvoorbeeld stro omheen te wikkelen met touw, klimrozen aanaarden ( heuveltje aarde rondom de stam aanbrengen). Kijk op internet of gewoon in de bibliotheek voor snoeitips voor de bepaalde type rozen. voor stamrozen geldt vaak dat je de takken tot op zo'n 10 cm van de ent kunt terugknippen. Voor doorbloeiende klimrozen (je hebt ook eenmalig bloeiende soorten!) geldt in het algemeen dat je 3 tot 5 hoofdtakken laat staan (evt. de oudste afknippen) en van deze hoofdtakken snoei je de zijtakken terug tot 3 - 5 ogen. Ook alle dunne, dode en elkaar in de weg zitten takken er af halen. En vergeet vanaf volgend voorjaar niet om goed te mesten.

ma, 04/11/2002 - 19:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een vlinderstruik snoei je in febr./maart en vergis je niet in de sering, want die moet je pas snoeien na de bloei (mei). Dit is dus een wezenlijk verschil van snoeien.

Succes Maureen Hoffman

za, 09/08/2003 - 15:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan iemand mij vertellen hoe en wanneer ik het beste de zaaden van een stokroos kan zaaien

za, 21/02/2004 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb een mooie vlinderstruik in mijn tuin staan. Ik ga volgend jaar april verhuizen. Moet ik de struik dan dit jaar al verhuisklaar maken. En zo ja, hoe doe ik dit?

Onderwerp gesloten