Solanum Rantonetti

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/09/2006 - 14:34
HIGEVELS

Solanum Rantonetti

Mijn Solanum Rantonetti (op stam)groeit zeer goed, maar krijgt nauwelijks bloemen (dit jaar 7 ?! bloemetjes). Ik geef veel water, regelmatig meststoffen, jaarlijks verpotten en wortels snoeien, hij is weelderig groen met een dik stammetje. Waarmee moet ik deze plant nog verwennen om bloemen te krijgen?

vr, 08/09/2006 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

En waarschijnlijk staat ie ook nog lekker in het zonnetje. Als je zo verwend wordt waarom zou je dan nog bloeien?
Natuurlijk moeten planten in een pot op z'n tijd wat voedsel hebben maar een optimale bemesting geeft optimale groei maar nog geen optimale bloei! Op een schraal grasland of bergweiden daarentegen bloeit van alles. M.a.w. als het om de bloemen gaat niet te veel bemesten! Natuurlijk doen de fabrikanten en tuincentra u graag anders geloven (het is hun business om meststoffen van een paar €/kg voor een veelvoud daarvan aan u te slijten) en voor een kweker die zo snel mogelijk zo veel en groot mogelijke planten voor de verkoop wil hebben is het een must. Maar voor de meeste van ons, die gewoon van de bloei willen genieten, is een weinig mest meer dan genoeg.

M.vr.gr.,
Ruud

vr, 08/09/2006 - 15:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

ter inlichting:

Lycianthes rantonnetii (Carrière) Bitter

is nu de juiste naam voor Solanum rantonnetii Carrière

Jodola

vr, 08/09/2006 - 23:05
hanninkj

Snoei de plant voor de winter sterk terug. Geef tijdens de wintermaanden weinig water. In het voorjaar niet meteen met mest beginnen. De plant zal nu knop zetten en daarna bloeien. Geef in de bloeiperiode mest met een hoog K b.v. 15:10:30 (N:P:K) en doe dit zeker om de 14 dagen. De hele zomer staat de plant volop te bloeien!

Onderwerp gesloten