Soort conifeer?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/04/2017 - 13:07
jjbrrr

Soort conifeer?

Beste forumleden,
Graag zou ik van jullie hulp willen gebruik willen maken voor het vinden van de juiste confirenhaag. Wij hebben reeds een bestaande haag alleen deze moet uitgebreid worden. Helaas ben ik nog niet achter welke haag dit precies is.
Zie onderstaande afbeeldingen.
Alvast bedankt.
Mvg, Johan

Soort conifeer?
vr, 07/04/2017 - 13:08
jjbrrr

Heb de foto's even kleiner gemaakt.

Soort conifeer?
vr, 07/04/2017 - 13:08
jjbrrr

en de laatste...

Soort conifeer?
vr, 07/04/2017 - 14:04
lousje

De hier meest gebruikte coniferen voor een haag zijn Thuya occidentalis 'brabant'of Thuya occidentalis 'frieslandia'.De ene kleurt in de winter bruiner dan de andere. Je zou jouw conifeer eerst eens kunnen vergelijken met de vele foto's van thuya's die via Google te vinden zijn.Of met een representatieve tak naar een coniferenkweker gaan die verschillende soorten thuya's kweekt. Belangrijk is wel dat je dergelijke thuya's van klein af aan op de juiste wijze snoeit als je een mooie volle haag wilt krijgen. Dus let daar wel op bij de kweker. En voor het geval dat je na 10 jaar nog weer uitbreiding van je haag wilt: kweek zelf wat stekken op van je eigen haag, dat is niet zo moeilijk en later vaak erg handig als je aanvulling wilt

vr, 07/04/2017 - 16:10
jjbrrr

Bedankt voor de reacties tot dusver. Ik heb hier en daar al rondgevraagd en iemand dacht dat het de Thujainfo-icon Excelsa was en ook de Gelderlander wordt wel eens genoemd. Ik heb de hoop dat één van jullie uitsluitsel zou kunnen geven.
Update; heb nu weer een reactie, iemand anders zegt dat dit de Frieslandia is. Ik weet het niet meer...

Onderwerp gesloten