Stekken.........

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/08/2009 - 14:05
Johntoet

Stekken.........

Goedemiddag,

Stekken er wordt gezegt dat het heel makkelijk is, maar hoe moet ik nou precies stekken.

Er wordt gezegd dat je een stek altijd onder een bladknoop moet afsnijden, maar wat is nu precies een bladknoop ( ik wil bv. mijn dropplant gaan stekken )

En kan je elke plant doormiddel van deze wijze stekken.

zo, 16/08/2009 - 15:55
tuinprins

Heel veel planten kun je stekken maar er zit natuurlijk wel een groot verschil tussen de planten onderling. Hortensia's en penstemons zijn heel gemakkelijk te stekken terwijl rhododendrons en magnoliainfo-icon's heel lastig zijn (althans voor de amateur).

Het belangrijkste bij stekken is dat het blad van de stekken niet uitdroogt. Regelmatig met de plantenspuit erover (fijne nevel) of een plastic zak over de pot waarin de stekken staan. Waak er echter voor dat je stekken niet te vochtig worden want dan gaat het hele zaakje al snel schimmelen en rotten.

Een bladknoop zit op het punt waar een blad uit de stengel komt.

Ervaring met het stekken van de dropplant heb ik niet. Deze zijn heel gemakkelijk via zaad te vermeerderen en zaait zich meestal ook rijkelijk uit. Tenzij je een steriele cultivar hebt ('Blue Fortune')!

Gegroet, de tuinprins

ma, 17/08/2009 - 00:19
anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/yyx44la9

Dit is een goed overzicht over het vermeerderen van planten.
En als je even met google zoekt naar:'stekken'zijn er nog wel meer sites te vinden.
Een bladknoop is die plek aan de stengel waar de bladeren uit de stengel komen.Bovengronds komen er(meestal) bladeren uit zo'n knoop, ondergronds komen er wortels uit

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag