sterke planten voor in volle zon

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/06/2009 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

sterke planten voor in volle zon

Ik ben op zoek naar planten die goed in de volle zon kunnen staan.

De zon staat de hele dag op onze voortuin.
De planten die er momenteel in staan zijn: Beukenheg, Hostainfo-icon's , lavendel, bolcatalpa en Annabellen. Graag wil ik wel een plant die hier goed bijpast.

De annabellen laten hun blad toch wel vrij snel hangen na een dagje warm weer (wat ik overigens niet had verwacht van dit type hortensia)

Nu wil ik de tuin verder aanvullen met planten, want ik heb nog behoorlijk wat lege plekken. Echter het moeten planten zijn die goed zonlicht kunnen hebben, zodat we niet alle dagen uitbundig hoeven te sproeien.

Ook zoek ik een leuk boompje op stam voor in een pot. Kan een red robin of een olijf makkelijk tegen de zon?

za, 27/06/2009 - 01:29
mjamssen

Polvormende grassoorten (carexinfo-icon soorten) misschien een idee of azalea's?

mlouise

za, 27/06/2009 - 02:17
rubo

Planten voor in de volle zon zijn er genoeg.
Om niet elke dag te hoeven gieten moet je de oplossing in de grond zoeken.
Een fikse hoeveelheid Cocopeat in het plantgat doet wonderen.

za, 27/06/2009 - 02:34
daucus

Zoek het in mediterrane planten, als salviainfo-icon ,lavendel, centhrantus, stipainfo-icon(grassoort), anthemisinfo-icon(gele kamille), knautiainfo-icon of yuccainfo-icon en er zijn nog heel veel meer soorten

za, 27/06/2009 - 08:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hostainfo-icon en Hydrangeainfo-icon ' Anabelle' in de volle zon lijkt me geen succes. Het zijn beide planten voor de halfschaduw en voldoende vocht.

za, 27/06/2009 - 09:45
Hendrik Jan

Annabellen en Lavendel zijn wel twee uitersten, Annabellen zijn vochtminnende planten, en passen estetisch ook geheel niet bij elkaar (evenals de Hostainfo-icon's natuurlijk).

De meeste planten zijn al genoemd, maar deze kunnen ook nog:
Agastacheinfo-icon foeniculuminfo-icon (paarsig blauw, roze), Perovskiainfo-icon (blauw), Caryopterisinfo-icon clandonensis (blauw), Hibiscusinfo-icon, vele Miscanthusinfo-icon soorten, Ceanothusinfo-icon (blauw, Salviainfo-icon nemorosa (donkerblauw, roze), Verbenainfo-icon bonarensis (purperachtig roze), Echinaceainfo-icon purpurea (rood, roze/rood, purper/roze, wit, gelig wit)enz.

za, 27/06/2009 - 14:09
anoniem (anoniem geplaatst)

Als je niet weet om wat voor grondsoort het gaat, is het moeilijk om raad te geven.Die beukenheg neemt veel vocht weg en het is altijd moeilijk tuinieren langs een heg.Er zijn prachtige zonnebloem-achtigen in de handel, die verdragen zon en droogte o.h.a. goed.
Als je bang bent voor te veel watergeven dan zul je inderdaad iets aan de bodem moeten doen: veel organisch materiaal inbrengen dat het vocht kan vasthouden. Sproeien is waterverspillen, een groot deel van het water komt nooit bij de wortels van de planten! Je kunt beter de bodem watergeven d.m.v. zweetslangen o.i.d.
En verder: ga eens kijken bij demonstratietuinen die op de zon liggen en vooral: wat staat er bij de buren(zelfde grondsoort) en hoe doen die planten het daar.

za, 27/06/2009 - 17:07
Hendrik Jan

Een olijf kan gemakkelijk tegen de zon, zorg wel voor goede drainage, een olijf mag in de winter (plus eind najaar, begin voorjaar) niet te nat staan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag