taxus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/09/2009 - 01:15
gewoondre

taxus

ik heb 3maanden geleden een stuk of 60 a 70 taxussen geplaatst nu worden er een paar licht bruin hoe kan dat .... en moet ik ze nu nog steeds water geven ondanks dat er vaker regen valt
of moeten ze meer voeding ed. krijgen en wat voor soort voeding

di, 08/09/2009 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je 3 maanden geleden ( dus juni) deze planten gepoot hebt, zullen ze veel water nodig hebben. Een slechte periode om te planten.
Ondanks dat het flink regende, is de ondergrond nog kurkdroog. Deze planten hebben nog nauwelijks de tijd gehad om door te wortelen en zelfstandig naar water te zoeken.

vr, 11/09/2009 - 20:26
maanzaadje

Nooit snoeien als de zon erop schijnt, want dan worden ze bruin waar je gesnoeid hebt.

vr, 11/09/2009 - 21:27
Hendrik Jan

Zoals Greenconnection al aangaf, juni is echt wel een hele slechte maand (july, augustus zijn slechter) om een haag te planten, maar ja soms is er geen andere mogelijkheid. Dus he moet echt goed water geven, maar even voor de zekerheid (want dat blijkt vaker te gebeuren), NIET elke dag water geven, maar gewoon 1x of 2x (als het erg warm en droog/schraal is) per week goed water geven, dus niet 'even' sproeien.
De wortelkluit is nog erg klein, dus is de kans op uitdrogen best reeel, als je in oktober/november en haag plant werkt de plant de eerste maanden alleen aan de wortels en vindt er weinig verdamping plaats, dus krijgt de plant het volgend jaar in het groeiseizoen een goede start en is minder kwetsbaar.

Als je bij het aanplanten wat koemest(korrels) door de aarde hebt gemengd is dat absoluut voldoende, nu zeker geen voeding meer geven. Vanaf volgend jaar in maart wat koemest met bloedmeel geven of gewoon coniferenmest (zie instructie op de verpakking van de leverancier), en dat elk jaar blijven doen evenals goed water geven (wordt heel vaak niet meer gedaan).
Let op: een taxusinfo-icon lust een flinke slok, MAAR heeft een hekel aan natte voeten.

do, 17/09/2009 - 20:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

controleer de taxusinfo-icon op eventueel ongedierte zoals dop luis enz

Onderwerp gesloten