Thymus serpyllum

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/04/2008 - 12:53
wendykivit

Thymus serpyllum

Hallo,

Ik heb een tijdje terug Thymusinfo-icon serpyllum gepland, die nu allemaal dood zijn (ja, inderdaad, ze waren van Bakker-Hillegom, zie item verderop). Nu wil ik ze dus bij Intratuin kopen, maar op de plantetiketten zie ik niets over de bloei. Op de site van Bakker staat deze tijm echter vol in bloei afgebeeld (paars). Gaat deze tijm eigenlijk wel bloeien, of valt dit ook in de categorie blauwe rozen waar Maanzaadje het over had?

Groetjes,
koen

zo, 13/04/2008 - 19:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk bloeit deze tijm ook. Echter bij de kruidenafdeling, zul je de plant zonder bloemen afgebeeld zien. Bij de vaste planten zul je wel een bloeiende afbeelding zien.
Zie: https://tinyurl.com/y5ebztkg

do, 17/04/2008 - 17:29
Elene

Ook de meeste van mijn 20 Bakker-tijmplantjes zijn doodgegaan. Er leven er zo te zien nog maar vier. Ze hebben wel een beetje gebloeid afgelopen zomer, alleen niet paars maar roze. Ook leuk. Ze werden ook flink hoger dan en kunnen lang niet zo goed tegen belopen als Bakker had beloofd... Mijn vraag is: zou het mogelijk zijn dat die dooie bruine takjeswirwar alsnog tot leven komt..? Het is pas april, nog vroeg in het jaar. Voorlopig zie ik niks komen. Wat is de mening van de kenners hier? Ik wilde een echt tijmveldje voor de geur. Daar heeft het even op geleken, maar nu slaat de twij fel toe...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag