trieste agapanthus

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/05/2009 - 11:43
beate

trieste agapanthus

Al wel 8 jaar heb ik deze agapanthusinfo-icon,heeft 2jaar geleden slechts 1x een bloem gegeven.Hij stond toen gewoon in de tuin. Vorige herfst heb ik hem eruit gespit ,in een pot in het tuinhuis laten overwinteren.De temperatuur bleef daar boven de nul graden.
Maar zo te zien is,het is een triest ding en ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Na zoveel jaren slechts één bloem en nog op een te korte steel ook!
Heb er al veel over gelezen,is er nog hoop voor deze wanhoop?

trieste agapanthus
di, 12/05/2009 - 12:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

houd moed, ik heb ook elk jaar zo'n trieste pot, maar met heel veel water en voeding! komt hij er steeds weer bovenop met heel veel bloemen. staat hij in een eigenlijk te kleine pot? want daar houden ze van, succes,
ik zou hem niet meer in de volle grond zetten, had ik ook geen succes mee.

di, 12/05/2009 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geklets! Het fabeltje van de kleine pot is allang achterhaald!
Voeding, zon en water en om de 2/3 jaar verpotten is beter. En na de bloei een mestgift met een hoog kaliumgehalte.

di, 12/05/2009 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

en als ik en vele anderen er wel ervaring mee hebben?

di, 12/05/2009 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lees dit artikel van 1 der grootste Agapanthusinfo-icon telers: https://tinyurl.com/y6hyme5g

di, 12/05/2009 - 21:03
beate

Nou,ik zal dan nog maar niet wanhopen.
Ik was er al achter dat de pot echt niet te klein moet zijn,hij heeft nu wel ruimte.Maar misschien moet ik wat beter op de watergift letten,ik hou hem nogal droog.Nog maar even door troetelen ,bedankt allen

wo, 13/05/2009 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het valt me nu op, dat het gebruik van het woord 'trieste' in de zin van treurig voor Google ads. aanleiding is om een advertentie voor een hotelboeking in het Italiaanse Trieste te tonen.
Ik heb trouwens mijn Agapanthusinfo-icon dit voorjaar verpot in een royale kuip en deze loopt nu keurig rechtop uit. Het is wel een kleiner formaat cultivar. Ook over de voorjaarsbloeier Clivia miniata doet het bericht de ronde dat deze planten een krappe container prefereren. Het is een feit dat deze planten lang in dezelfde pot kunnen blijven. In Oma's tijd stonden ze tijdens de bloei pontificaal op een piedestal voor het raam van de onverwarmde voorkamer. Ik herinner me niet dat ze vaak werden verpot. Momenteel bloeit hier een kleurvariant met 3 trossen roomgele geurende bloemen.

Groet,

Draco

wo, 13/05/2009 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me dat het verhaal vooral in de wereld gekomen is door gemakzucht en kostenbesparing. Agapanthusinfo-icon stond vroeger vooral in (kostbare) kuipen op de buitenplaatsen en werd echt niet om de paar jaar verplant naar een grotere. Hetzelfde gold voor grootmoeders Clivia. De planten bloeiden toch wel. Dat het beter en anders kan, hoor je inmiddels van veel telers. Het zou overigens impliceren, dat een Agapanthus in de volle grond slechter zou bloeien. Niets is minder waar. Telers telen hun planten in de zomer in de volle grond en reken maar dat ze bloeien!

wo, 13/05/2009 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Agapanthusinfo-icon in blauw en wit is ook de blikvanger langs de levadas op Madeira.

wo, 13/05/2009 - 01:21
beate

Ik vond het al zo onnatuurlijk dat planten in te kleine potten zouden willen staan.Een mens draagt toch niet graag knellende schoenen en een dier wil toch ook uit zijn te kleine hok?
groet, Beate

Onderwerp gesloten