tuinanalfabeet heeft hulp nodig...

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/02/2007 - 10:11
trinh

tuinanalfabeet heeft hulp nodig...

Hallo
Ik ben nieuw hier op het forum, ik heb namelijk een vraag.
Ik heb sinds een paar jaar een tuin en ik vind het helemaal super.
Nu ga ik verhuizen en ik krijg een erg mooi aangelegde tuin met lege borders! Super dus, helemaal opnieuw beginnnen!
Ik ga in oktober verhuizen en eigenlijk wil ik het dan meteen een beetje leuk maken. Liefst wil ik dan al mijn plotten met bloeiend spul op het teras kunnen zetten! Wie heeft er tips? Ik wil heel graag vanalles zaaien maar wat kan ik zaaien wat dan bloeit?
Alvast bedankt!

do, 01/02/2007 - 17:38
Annis

Ik zelf denk dat je beter kunt wachten tot die tijd. Het gene wat je nu en komende tijd zult zaaien is in oktober al langzaam aan het afsterven en dan heb je niet zo lang plezier ervan. In de herfst zijn vaak veel plantjes zoals: Heide ,Skimmiainfo-icon, en vaak veel bessen houdende plantjes te koop. Daar kun je ook hele leuke groepjes in potten mee maken.
Misschien zijn er anderen die een suggestie hebben wat zaaien betreft.
Mvgr. Ann

vr, 02/02/2007 - 00:44
wolf60

Oktober is al laat, maar als het meezit, staan bv dahlia's er nog goed bij. Die kun je prima (in feb/mrt) zaaien en in pot zetten! Hetzelfde geldt voor grassoorten, zoals festucainfo-icon glauca (zaaien in mei). En je kunt natuurlijk ontzettend veel vaste planten in het voorjaar zaaien, in je oude tuin uitzetten of in pot houden tot oktober. Lavendel is het hele jaar mooi, de gaurainfo-icon lindh. bloeit tot de vorst, kortom: je kunt je helemaal uitleven! Veel succes!
Jeannette

Onderwerp gesloten