uitgebloeide bloemen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/08/2004 - 15:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

uitgebloeide bloemen

hallo,
ik wil graag mijn tuin biologisch houden en dus goed voor beestjes.
(de lieveheersbeestjes hebben me van mijn luizenplaag afgeholpen...)
Maar is het nou beter om uitgebloeide bloemen te laten zitten, voor bijvoorbeeld insecten of kan ik ze beter wel afknippen?
Zoals de irissen maken van die bollen, maar margrieten worden weer gewoon bruin.
dus wat is nou beter, afknippen of laten zitten?!
Bedankt, Josine

wo, 11/08/2004 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Josine,

Volgens mij maakt het voor de insecten niet zo heel erg veel uit, maar de zaden, bottels, bessen en andere vruchten kunnen deze herfst en van de winter voedsel zijn voor vogels. In dat geval kan je de uitgebloeide bloemen dus beter laten zitten. (Afhankelijk van de specifieke plant)

wo, 11/08/2004 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

uitgebloeide bloemen waaruit het zaad reeds gevallen is of die geen zaad maken kan je gerust afknippen, bottels, bessen graszaden,pitten en dergelijke kan je beter laten staan voor de dieren in de winter

vr, 13/08/2004 - 19:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo Josine

Uitgebloeide bloemen zou ik afknippen.
Ze zijn niet mooi meer en vormen nadien zaad. De kans bestaat dat dit zaad het volgend jaar kiemt, en dat jouw tuin overwoekerd wordt door een bepaalde plant.
groetjes

di, 17/08/2004 - 00:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
peroonlijk zou ik alles laten staan wat staat en hangen wat hangt. Waarom: er zal in uw tuin, na enkele jaren, een specifieke grondstructuur en vegetatie ontstaan(je hebt toch een bilogische tuin). De ene plant zal beter groeien en de andere zal na enige tijd verdrongen worden. De verdoogde of kapotte plantenresten zullen na tijd composteren en je hebt er nog een goede grond structuur aan over en bemesten ga je ook niet meer moeten doen.
Groetjes Alain

Onderwerp gesloten