vaste planten, ziektebestendig

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/05/2016 - 22:52
Antonia

vaste planten, ziektebestendig

Beste mede-tuinliefhebbers
Sinds 1 jaar heb ik een vrij grote stadstuin.Met veel moeite is het iets aan het worden want was een puinhoop,letterlijk. Nu staat er tussen de tuin van de buren en ons geen schutting en de buurman doet niets aan zijn tuin,het onkruid staat soms 1 meter hoog. Omdat hij een ziekte heeft neem ik hem dat natuurlijk niet kwalijk. Wel krijg ik onkruid en luizen ongehinderd in onze tuin. Nu zoek ik vaste planten die tegen luizen e.d. bestand zijn in de kleuren blauw, wit, zacht paars en roze. Heeft iemand een tip? Alvast hartelijk dank! A.u.b. géén Afrikaantjes ;)

ma, 16/05/2016 - 11:50
Carib

De grond naast onze tuin moet gesaneerd worden en het stuk grond ligt daarom al jaren braak. Het is een enorm stuk grond met distels, boterbloem, haagwinde etc. Vorig jaar zagen onze hagen wit van het distelpluis. Onze tuin staat echter niet vol met distelzaailingen en onze planten worden ook niet belaagd door luizen. Je kunt gewoon planten wat je mooi vindt. De natuurlijke tuin van de buurman trekt waarschijnlijk ook veel vogels die je juist helpen met insectenplagen. Planten hebben alleen last van luizen als ze kwetsbaar en in slechte conditie zijn. Een plant die het naar zijn zin heeft gaat niet dood aan een luis.

ma, 16/05/2016 - 12:39
RdB

Ook in het huis naast mij ligt zo'n 'tuin'. Het is een komen en gaan van huurders en niemand die wat aan de 'tuin' doet. Maar het is goed voor de privacy en geen centje pijn van luizen of ander gespuis. Ben het dus volledig met Carib eens. Extra: mocht je wat luis vinden ga dat dan niet gelijk bestrijden. Je maakt de kwaal meestal alleen maar erger: de zwakke planten blijven zwak en ontwikkelen geen weerstand en luizen eters blijven weg.
Ruud

Onderwerp gesloten